5 vinkkiä kun haluat hakea turvallisesti lainaa netistä

5 vinkkiä kun haluat hakea turvallisesti lainaa netistä

Blogi

Koska verkkopankkitoiminta ja lainayhtiöt ovat tällä hetkellä todella suosittuja, on paljon helpompi löytää, hakea ja saada lainaa netistä. Vaikka suurimmaksi osaksi homma toimii mainosti, kannattaa netissä asioidessa aina kuitenkin muistaa muutamat perus säännöt turvallisuudesta. Tätä varten olemmekin keränneet muutamia vinkkejä, joiden avulla lainan haku onnistuu aina turvallisesti.

Kun haet lainaa netistä kannattaa se aina ensin vertailuttaa. Näin voit varmistaa, että myös henkilöllisyytesi ja rahasi pysyvät turvassa.

Nettitunnistautuminen pitää tehdä turvallisesti

Netistä on tullut niin jokapäiväinen osa elämäämme, että välillä on helppo unohtaa, että siellä on myös omat turvallisuusuhkansa. Olipa se uhka hakkerointi, huijaus tai muu tietoturvahyökkäys.

Ensimmäinen tärkeä asia netissä tunnistautumisessa onkin käyttää turvallisia linjoja. Tämä tarkoittaa, että käytät turvallista yhteyttä. Jos olet kotona tai käytät puhelimesi omaa internetyhteyttä, on itse liittymä lähtökohtaisesti turvallinen.

Kuitenkin jos käytät internetiä julkisessa verkossa, kuten vaikka kahvilan tai kirjaston wifiä, on suurempi mahdollisuus, että joku pystyy tarkkailemaan yhteyttäsi. Tämän takia pankkiasioita kannattaakin aina hoitaa yksityisellä ja turvallisella yhteydellä.

Yksi hyvä tapa tarkistaa, että yhteys on turvallinen, on tarkistamalla sivun yläreunassa oleva osoitepalkki – jos siellä on riippulukon kuvake ja https:// ennen sivun osoitetta tarkoittaa se, että yhteys on turvattu. Tällöin voit olla luottavaisin mielin, että tietosi ovat suojassa.

Myös kun tunnistaudut netissä kannattaa muistaa, että nettipankkitunnukset ovat huomattavasti turvallisempi tapa asioida kuin esimerkiksi henkilötunnusta käyttämällä. Jos sinulla on siis vaihtoehto niin tunnistaudu aina pankkitunnuksillasi, sillä niitä turvaa yleensä vahvat pankin omat turvajärjestelmät.

Yhteystiedot ja asiakaspalvelu auttaa

Yksinkertainen tapa tunnistaa luotettava lainanantaja tai mikä tahansa muukin netin toimija on yllättävän helppo. Nimittäin etsimällä ja tarkistamalla yhteystiedot voit selvittää jo paljon.

Jos itse lainantarjoajan sivuilta löytyy yhteystiedot ja asiakaspalvelu, joka reagoi viesteihisi, voit on se selkeä merkki, että hommaa pyöritetään asiallisesti. Jos osoite tuntuu oudolta voi sen nopeasti etsiä hakukoneilla ja tarkistaa, että kaikki on missä niiden kuuluu.

Kun haet lainaa netistä, toki homma toimii täysin netin välityksellä, mutta jokaiselta yritykseltä löytyy kuitenkin yhtiön osoite. Tämän etsimällä voit tarkistaa jo paljon.

Optimaalisesti yhtiö tarjoaa myös asiakastukea, joka lisää kaikenlaista turvallisuutta ja helpottaa mahdollisten ongelmien selvittämistä. Olipa asiakastuki puhelimen päässä, livechatin muodossa tai sähköpostitse, voi sen laadun helposti tarkistaa yhdellä viestillä.

Lisenssit ja yritystunnukset ovat helppo tapa tarkistaa legitimiteetti

Suomessa jokainen rahoituslaitos tarvitsee lisenssin toiminalleen. Näin ollen lisenssin numero yleensä löytyy helposti lainanantajien sivustolta.

Vaihtoehtoisesti sivustoilta löytyy yritystunnus eli Y-tunnus jonka kautta yhtiön vastuullisuus on helppo tarkistaa yritystietorekisteristä.

Yleensä tällaiset tunnusnumerot löytyvät sivuston alareunasta.

Arvostelut kertovat paljon

Arvostelujen lukeminen on yksi hyvä tapa tarkistaa, että kaikki on kunnossa. Internetistä on helppo kaivella eri lainantajien saamia arvosteluita ja esimerkiksi Fingurun kautta voit saada helposti tietoa minkälaisia arvioita lainantajat ovat saaneet.

Monesti tuntemattomien arviot ovat arvokkaita. Kuitenkin lisää legitimiteettiä tuo jos suositus on tullut ystävältä tai itsensä suosimalta sivulta. Tulipa positiivinen (tai negatiivinen) arvio mistä tahansa, ovat ne hyviä indikaattoreita, joita seurata.


Tietosuojakäytäntö -tai seloste kannattaa lukaista

Jos olet edelleen huolissasi valitsemastasi lainayhtiöstä, voit lukea sivuston tietosuojalausunnon. Laadukkailla lainayhtiöillä on selkeä politiikka, miten ne käsittelevät ja käyttävät tietojasi ja he myös kertovat siitä avoimesti. Laadukas tarjoaja ei myönnä tietojasi kolmansille osapuolille ja pitää huolta tietojen turvallisesta varastoinnista.

Leave a Comment