Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää vakuudettomista lainoista

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää vakuudettomista lainoista

Blogi

Tässä blogissa käydään läpi mitä tarkoittaa vakuudeton laina ja kuinka monta erityyppistä vakuudeton lainaa on olemassa Suomessa. Käymme läpi myös, kuinka voit käyttää näitä lainoja.

Mitä on vakuudeton laina

Kun henkilö lainaa rahaa luotonantajalta käyttämättä takuuta sopimuksen allekirjoittamiseen, sitä kutsutaan vakuudettomaksi lainaksi. Tämä tarkoittaa, että sopimuksen allekirjoittanut yksityinen henkilö ottaa täyden vastuun lainan takaisinmaksusta. Vakuuksellisissa lainoissa omaisuutena toimiva vakuus tai henkilönä lainan takaaja, ottaa osan vastuusta, jos lainan maksu epäonnistuu.

Tämän menettelyn hyvä puoli kuluttajalle on se, että lainaa voi hakea, vaikka ei omaisikaan läheistä, joka voisi toimia lainan takaajana tai omistaisi omaisuutta, jonka voisi laittaa lainan vakuudeksi.

Monelle lainanottajalle vakuudettomat lainat ovatkin olleet erinomainen mahdollisuus päästä käsiksi lainarahaan, vain todistamalla, että heillä on tuloja ja luottotiedot kunnossa.

Miten lainamenettely poikkeaa vakuudellisesta tai takuullisesta lainasta

Mikään vakuudeton laina ei ole samanlainen kuin perinteisempi takuullinen laina. Koska menettelyyn ei sisälly takaajaa, lainanottaja on yksin vastuussa lainan takaisinmaksusta. Siksi on erittäin tärkeää, että lainanottaja, jolla on vaikeuksia pysyä kuukausimaksuissaan, ilmoittaa siitä lainanantajalleen mahdollisimman pian.

Tämän seurauksena lainanottaja ja luotonantaja voivat pystyä keskustelemaan toisesta takaisinmaksusuunnitelmasta, joka sopii paremmin lainanottajan muuttuneisiin olosuhteisiin.

Luotonantajat kuitenkin aina haluavat tietää, että saisivat rahansa takaisin. Tämän takia vakuudettomia lainoja hakiessa aina tarkistetaankin lainanhakijan luottotiedot ja tulotiedot. Näin voidaan varmistaa, että hakijalla on rahaa mistä maksaa lainaa takaisin ja, että raha-asiat ovat myös menneisyydessä menneet putkeen.

Miten voin käyttää vakuudettomia lainoja?

Vakuudettomia lainoja voi käyttää lähtökohtaisesti haluamallaan tavalla. Vakuudellisissa lainoissa yleensä lainarahalla ostettava tuote, kuten asunto, toimii lainan vakuutena. Tämän takia vakuudellisen lainan käyttötarkoituksia on yleensä rajattu.

Vakuudettomia lainoja taas pääsee käyttämään mihin tahansa mille on itselleen arvoa. Halusitpa rakentaa terassin kuuman kesän kunniaksi, kunnostaa autoa tai korjata rikkinäisen pesukoneen, voi vakuudeton laina olla hyvä ratkaisu tarpeisiisi.

Kuitenkin vakuudetontakin lainaa ottaessa kannattaa aina tarkistaa, että lainanmaksu sujuu huoletta. Enempää lainaa ei kannata ottaa, kun mitä on helppo lyhentää kuukausittain.

Ennen lainanottoa kannattaakin aina miettiä, minkälainen laina on oikea juuri sinun tarpeisiisi. Fingurun sivuilla voit lukea eri lainoista ja vertailla niitä keskenään, näin voit olla varma, että löydät juuri itsellesi sopivan lainan sopivaan hintaan.

Kun olet löytänyt oikean lainan voit hakea rahaa ja alkaa toteuttamaan unelmiasi olipa se uusi auton maalipinta tai grilli pihalle.

Erilaisia vakuudettomia lainoja

Suomessa on paljon erilaisia vakuudettomia lainoja, joita voit hakea. Jotkin lainanantajat ovat myös keksineet erilaisille vakuudettomille lainoille omia nimiään, mutta yleensimmin tarjottavat vakuudettomat lainat ovat seuraavanlaisia.

Pikalaina on laina, jota voidaan käyttää henkilökohtaisiin tarkoituksiin paljon nopeammin kuin tavallisia lainoja.

  • Niiden käytölle ei ole rajoituksia. Niitä voi käyttää esimerkiksi lomien rahoittamiseen, häämenojen maksamiseen tai kodin pintaremonttiin.
  • Pikalainat ovat tyypillisesti pienempiä kuin perinteiset lainat. Pikahakemuksen summa, jonka voit hakea verkossa, on yleensä 100–2000 euroa. Kuitenkin pikalainaa voi hakea jopa kymmeniä tuhansia euroja

Pikavippi on laina, joka on voimassa vain lyhyen ajan.

  • Niiden suurus vaihtelee yleensä 50-1000 euroa.
  • Pikavipille on ominaista, että ne on helppo hakea ja siirtää tilille.
  • Pikavippien takaisinmaksuaika on usein vain muutamia kuukausia

Kulutusluotto on laina, jonka pankki tai rahoitusorganisaatio antaa luotonottajalle.

  • Hakumenettely on yksinkertainen ja todella nopea.
  • Luotto on tarkoitettu kulutukseen, kuten nimessä sanotaan, joten voit käyttää sitä juuri niin kuin haluat
  • Kulutusluottosummat vaihtelevat tyypillisesti 1 000–10 000 euron välillä

Leave a Comment