Kuinka kauan pikalainan saamisessa kestää?

Kuinka kauan pikalainan saamisessa kestää?

Blogi

Pikalainat ovat hengenpelastajia, kun tarvitset rahaa nopeasti eikä sinulla ole aikaa odottaa perinteisten pankkien lainaprosessia. Suurimman osan ajasta pikalaina tulee tilillesi muutamassa minuutissa. Tässä blogipäivityksessä yritämme selittää, kuinka kauan lainan saamisessa yleensä todella kestää.

Ensimmäiset asiat ensin. Kaikki lähtee käyntiin oikean lainan löytämisestä. Helpoin tapa löytää hyvä laina on vertailla eri tarjoajia, jotta saat varmasti parhaat korot. Kun
olet vertaillut eri lainoja ja lainayhtiöitä Fingurun sivuston kautta, täytyy
sinun päättää, mitä lainaa haluaisit hakea.

Kun vertailet pikalainat Fingurulla, löydät itsellesi sopivan lainan yleensä nopeasti
muutamassa minuutissa.

Pikalaina hakemus hoituu nopeasti, kun tarvittavat tiedot ovat valmiina

Sen jälkeen siirryt lainanantajan verkkosivustolle ja aloitat prosessin täyttämällä lainahakemuslomakkeen. Lomakkeessa kysytään henkilökohtaisia tietoja, kuten nimesi, osoitteesi ja syntymäpäiväsi. Lainantarjoajat pyytävät myös taloudellisia yksityiskohtia, kuten minkälaisia tuloja sinulla on. Joskus sinun pitää kertoa myös säännöllisistä menoistasi kuten vuokrasta.

Luonnollisesti sinua pyydetään antamaan tilinumero, jolle lainasi voidaan maksaa. Muista, että sinulla on oltava suomalainen pankkitili saadaksesi lainaa. Ota huomioon, että pikalainan hakijan ja tilinhaltijan nimi on aina oltava sama.

Useimmat luotonantajat vaativat asiakkailtaan vakaita tuloja. Nämä tulot toimivat vakuutena lainan takaisinmaksukyvystä. Tämän takia sinulta usein kysytään työstäsi tai muista säännöllisistä tuloista kuten tuista tai eläkkeestä.

Sinun kannattaakin kerätä kaikki nämä tiedot valmiiksi ennen kuin aloitat hakulomakkeen täyttämisen.

Jos sinulla on kaikki tarvittavat tiedot näppärästi käden ulottuvilla hakulomakkeen saa yleensä täytettyä 5-10 minuutissa.

Kuitenkin jos et muista kaikkia tarvittavia tietoja ja joudut alkaa keräilemään niitä lainanhakuvaiheessa, voi tähän vaiheeseen helposti mennä pidempäänkin.

Lisää tietoa löydät helposti Fingurun pikalaina osiosta.

Mitä tapahtuu hakemuksen jättämisen jälkeen?

Kun olet tehnyt lainahakemuksen mistä lainantarjoaja näkee tietosi, alkavat he prosessin missä tarkistetaan luottotietosi ja arvioidaan sinun takaisinmaksukykysi. Jos kaikki raha-asiasi ovat kunnossa ja tulosi ovat sopusuhtaiset lainan kokonaissummaan, voit saada lainatarjouksen lähes heti tai ainakin muutamassa minuutissa. Tämän jälkeen sinun täytyy vain hyväksyä lainatarjous ja siihen mahdollisesti sisällytetyt muutokset, jotka yleisimmin koskevat lainan summaa.

Lainatarjouksen myöntämisen nopeus vaihtelee toki yritysten välillä, mutta parhaiten arvioidut yritykset saavat lainatarjouksen tehtyä nopeasti.

Jos et täytä lainantarjoajan vaatimuksia tai tietosi ovat puutteelliset, tulet todennäköisesti saamaan kielteisen päätöksen lainahakemukseesi. Lainantarjoajan vaatimukset kannattaakin tarkistaa etukäteen ja lomake täyttää huolellisesti. Näin voit säästää aikaa ja vaivaa.

 

Joskus lainanantajat tarvitsevat hakemuksen jälkeen lisätietoja tai todisteita. Tämä hidastaa prosessia, minkä vuoksi luotonantajat eivät voi aina tarjota välitöntä pikalainaa. Lainanantajat saattavat esimerkiksi tarvita lisätietoja tuloistasi.

Pikalainan hyväksyminen ja maksaminen

Kun luotonantajalla on kaikki tarvitsemansa, he tekevät lopullisen päätöksen tarjota sinulle pikalaina.

Jotkut lainanantajat tekevät tämän heti, kun lomake on vastaanotettu. Tämä kuitenkin riippuu lainan antajan työajoista ja hakemuksesi laadusta. Jos hakemuksesi on suoraviivainen eikä mikään näytä epätavalliselta, prosessi on nopeampi.

Muissa tapauksissa, esimerkiksi jos lomake ei ole täydellinen, joudut ehkä lähettämään lisää täydentäviä tietoja.

Kun luotonantaja on lähettänyt virallisen tarjouksen, jonka sinä hyväksyt, on raha valmis lähetettäväksi tilillesi. Monet lainanantajat siirtävät varat välittömästi tilille kuin tilille. Toiset lähettävät maksuja kerralla parin tunnin välein. Kannattaa myös huomioida, että rahaa ei ikinä siirretä kello 23-7 välisenä aikana lainsäädännöllisistä syistä.

Joissakin tapauksissa luotonantajilla on erityiset maksuajat kerran päivässä. Jos olet unohtanut tämän, saatat odottaa rahaa seuraavaan päivään asti.

Pikalainan koko hakuprosessi yleensä kestää kuitenkin vain 10-30 minuuttia. Tähän voi kuitenkin vaikuttaa lainanantajan työajat ja hakemuksesi laatu, kuitenkin pikalainan saa yleensä huonoimmassakin tapauksessa vuorokauden sisällä hakemuksesta.

Voit varmistaa, että prosessi on mahdollisimman lyhyt sillä, että sinulla on täydellinen hakulomake ja lähettämällä sen lainanantajan ilmoitettuna työaikana.

Leave a Comment