Kulutusluotto – 7 asiaa jonka jokaisen pitäisi tietää

Kulutusluotto – 7 asiaa jonka jokaisen pitäisi tietää

Blogi

Nopeat nettilainat ovat olleet erittäin suosittuja viime vuosina. Todella helppo hakuprosessi ja nopeat käsittelyajat ovat tehneet kulutusluotoista houkuttelevia kuluttajille. Niin Suomessa kuin globaalistikin.

Yksi suosituimmista pikalainoista on kulutusoluotto. Alhaiset korot ja joustavuus ovat joitakin syitä, miksi monet ihmiset pitävät tällaisia lainoja parempana kuin perinteis lainoja.

Mitä kaikkien kuuluisi kuitenkin tietää ennen kun he valitsevat kulutusluoton lainamuodokseen?

Tässä on 7 eniten kysyttyä kysymystä kulutusluotoista ja vastauksia näihin kysymyksiin.

1. Mitä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on nopea luotto, jonka rahoituslaitos myöntää lainanottajalle. Kulutusluoton hakuprosessi on todella yksinkertainen ja se tehdään kokonaan netissä. Usein nettipankkitunnusten avulla, ja tämän takia koko prosessi onkin nopea.

Laina on nimensä mukaisesti tarkoitettu kuluttamiseen.

2. Kuinka paljon lainaa voin ottaa kerralla?

Kulutusluottojen summa vaihtelee tyypillisesti 1 000 ja 10 000 euron välillä. On olemassa joitakin kriteerejä siitä, kuinka paljon lainaa voit ottaa kerralla.

Joitain näistä tekijöistä ovat työsuhteesi, tulosi ja lainahistoriasi. Jos edelliset lainat on maksettu ajallaan, on moni valmis lainaamaan myös isompia summia jatkossa.

Ennen kaikkea lainasummat kuitenkin riippuvat itse rahoituksen tarjoajasta. Eri tarjoajat voit löytää helposti täältä.

Osa lainantarjoajista keskittyy pienempiin lainoihin, kun taas toiset pyrkivät tarjoamaan suurempia lainoja.

3. Kuinka suuri kulutusluoton korko saisi olla?

Korkotasot vaihtelevat lainanantajien keskuudessa. Koska korkoon vaikuttaa myös laina-aika ja lainasumma on vaikeaa sanoa yleispätevästi, kuinka suuri lainan korko saisi olla.

Kuitenkin kulutusluottojen korot tyypillisesti vaihtelevat 9 ja 30%:n välillä. Hyvä nyrkkisääntö on, että alhaisempi korko on parempi. Samalla kun kulutusluottojen korot ovat tulleet alas ja tulevat jatkamaan laskuaan myös tulevaisuudessa, näyttäisi perinteisten lainojen korot kääntyvän nousuun lähi vuosina.

Koska korot vaihtelevat lainantajien välillä, paras tapa varmistaa, että löydät alhaisimmat korot, on vertailuttamalla lainanantajat Fingurun sivustolla. Vertaamalla löydät aina parhaat korot!

4. Tarvitsenko vakuuden lainalleni?

Tyypillisesti kulutusluottoa pystyy hakemaan ilman vakuuksia. Lainanhakijan ei siis tarvitse sitoa omaisuutta vakuudeksi. Tämä tarkoittaa, että lainan saamiseksi sinulla ei täydy olla kertynyttä omaisuutta, sen sijaan riittää, kunhan sinulla on vakaat tulot.

Tämä onkin yksi tärkeimmistä kulutusluottojen eduista verrattuna perinteiseen pankkilainaan.

Kaikilla ei ole omaisuutta kuten asuntoa, jota laittaa lainan vakuudeksi, jolloin perinteisen lainan saaminen voi vaikeutua. Toinen vaihtoehto pankeissa on, että lainallesi löytyy takaaja, mutta tämäkään ei ole kaikille mahdollista ja voi rasittaa ihmissuhteita.

 

Sen takia kulutusluotto onkin monille mieluisampi vaihtoehto kuin perinteinen laina.

5. Kuinka pitkä kulutusluottojen laina-aika on?

Laina-ajat vaihtelevat paljon. Ennen kulutusluotot olivat yleensä muutaman kuukauden lainoja.

 

Lainasummien kasvaessa on kuitenkin myös laina-ajat pidentyneet. Nykyään lainaa voikin hakea myös usean vuoden laina-ajoilla. 

6. Voiko lainaa ottaa, jos on eläkkeellä/opiskelija/pienituloinen työntekijä?

Juuri se, että kulutusluoton saamiseksi ei tarvita vakuuksia tai takaajaa tekee niistä houkuttelevan kaikille.

Siinä missä perinteisiin lainoihin usein tarvitaan rikkaita sukulaisia takaajiksi tai jo kertynyttä omaisuutta, sopii kulutusluotto kenelle tahansa.

Lainan saamiseksi riittää, että sinulla on vakaita tuloja, olipa se eläkettä, osa-aika työtä tai valtion tukea.

Opiskelijoille kuitenkin usein kulutusluottoa halvempi vaihtoehto on valtion takaama opintolaina, jota voi niin ikään käyttää kuluttamiseen.

7. Mihin kulutusluottoa voi käyttää?

Mihin tahansa! Suuri ero perinteisten lainojen ja pikalainojen välillä on niiden ehdoissa.

Perinteinen laina on usein sidottu tiettyyn ostokseen kuten taloon tai autoon. Sen sijaan kulutusluottoa voit käyttää miten haluat. Olipa toiveissasi lomamatka tai mökin remontointi, kulutusluotto voi olla näppärä tapa rahoittaa niihin liittyvät menot.

Kulutusluotto onkin joustava vaihtoehto kun rahatarpeet yllättävät.

Leave a Comment