Kun haussa on pikaluotto, mitä kannattaa harkita etukäteen?

Kun haussa on pikaluotto, mitä kannattaa harkita etukäteen?

Blogi

Pikaluotto voi olla hengenpelastajia, kun tarvitset rahaa nopeasti yllättävien kulujen kattamiseen, kuten elektroniikan korvaamiseen tai yllättävään lomamatkaan.

Voit helposti hakea lyhytaikaista pikaluottoa monelta lainayritykseltä netistä ja tehdä lainahakemuksen vain muutamassa minuutissa. Ennen lainan hakemista kannatta kuitenkin tutustua lainaan ja sen ehtoihin huolella.

Fingurulla olemme keränneet laajasti erilaista lainoihin liittyvää tietoa. Näin voit helposti tutustua lainojen maailmaan. Tällä kertaa kuitenkin käsittelemme tarkemmin, mitä kannattaa ottaa huomioon ennen, kun haet pikaluottoa.

Ymmärrä mihin pikaluotto on tarkoitettu

Jokaisen, joka harkitsee rahan lainaamista, kannattaisi ymmärtää, miksi tällaisia lainoja on alun perin tarjolla. Pikaluotot ovat lyhytaikaisia lainoja, eli ne on tarkoitettu maksettavaksi nopeasti takaisin ja niiden korot ovat usein pidempiä lainoja korkeampia.

Näitä lainoja ei olekaan tarkoitettu isompiin ostoksiin tai jatkuvaan säännölliseen käyttöön. Pikaluotto sen sijaan on tarkoitettu tilanteeseen, missä rahaa on tulossa, mutta sitä tarvittaisiin juuri nyt eikä huomenna. Tällaisissa tilanteissa pikaluotto voikin olla erinomainen työkalu millä voi rahoittaa vaikka mitä äkillisiä tarpeita.

Jos lainarahalle on jatkuvaa tarvetta kannattaa silloin tutustua esimerkiksi tarjolla oleviin kulutusluottoihin tai luottokortteihin.

Pikaluotto onkin ennen kaikkea tarkoitettu kattamaan tarpeita yllätystilanteissa, kun palkka ei ole vielä kilahtanut tilille. Auton korjaus nimittäin ei välttämättä voi odottaa aina palkkapäivään saakka.

Pikaluoton korot voivat olla perinteistä lainaa korkeammat, mutta kun sen maksaa takaisin nopeasti ei lainan kulut ole kummoiset, koska korko ei pääse kertymään. Kuitenkin lainaa ottaessa kannattaa muistaa, että laina myös kannattaa maksaa pois nopeasti, jotta kulut pysyvät järkevinä. Jos tarve on pidempiaikaiselle lainalle, kannattaa katsoa muiden lainavaihtoehtojen pariin.

Fingurun sivuston avulla voit verrata eri korkoja varmistaaksesi, että löydät parhaat tarvittavat korot. Näin voit olla varma, että vaikka laina olisikin lyhytaikaista, et maksa turhaan korkoa enempää, kun sinun tarvitsee.

Päätä paljonko rahaa tarvitset

Jos harkitset pikalainan ottamista, sinun on ensin mietittävä, kuinka paljon rahaa tarvitset. Kun olet laskenut, kuinka paljon rahaa todella tarvitset, ja tullut lopputulokseen, jonka kanssa olet tyytyväinen, olet tehnyt lainanoton tärkeimmän askeleen.

Tämän jälkeen voit määrittä, kuinka paljon sinulla on varaa lyhentää lainaa kuukausittain. Tämän saat helposti, kun lasket, kuinka paljon sinulla on tuloja ja miinustat siitä pakolliset kulut kuten vuokra ja ruoka. Jäljelle jäävästä summasta voit lyhentää lainaa noin 50-80% kuukausittain.

Voit myös ensin laskea kuinka paljon lainaa voisit lyhentää kuukausittain ja sen pohjalta päättää kuinka paljon lainaa kannattaa ottaa. Järjestys on vapaa.

Kuitenkin kun noudatat tätä järjestelmää voit luoda takaisinmaksusuunnitelman, jonka kanssa ei tule ongelmia.

Tärkeää on myös miettiä, kuinka kauan lainaa haluaa maksaa takaisin. Isoa lainaa luonnollisesti tulee maksettua takaisin pidempään, ja korot pääsevät kertymään. Kuitenkin jos lainaa yrittää maksaa takaisin liian nopeasti, voi siitä tulla hankalaa, jos lyhennykset hankaloittavat muuta elämää. Tärkeintä suunnitelmaa luodessa onkin olla rehellinen itselleen ja tehdä siitä realistinen.

Tällä tavalla pääset nauttimaan pikaluoton eduista, eli sen nopeudesta ja helppoudesta, järkevästi ja turvallisesti.

Uskalla kysyä

Kun otat pikaluottoa netistä, on tärkeää, että luet huolellisesti lainasopimuksen ehdot. Lukemalla ehdot yleensä ymmärrät myös, jos lainaan liittyy muita kuluja kuten lainanhoitokustannuksia. Jos tällaisia ilmenee, kannattaa nekin ottaa huomioon laskelmissa.

Jos lainan ehtojen ymmärtämisessä nousee esiin vaikeuksia voit ensiksi tutkia Fingurun sivustolta josko löytäisit vastauksen. Toinen hyvä vaihtoehto on ottaa yhteyttä suoraan lainanantajan asiakaspalveluun ja pyytää selvennystä.

Leave a Comment