Lainan hakeminen netistä – parhaat vinkit hakemiseen

Lainan hakeminen netistä – parhaat vinkit hakemiseen

Blogi

Kun päätät hakea lainaa, saatat tuntea olosi orvoksi navigoidessasi markkinoilla tarjottavien erityyppisten lainojen meressä. On joitain tärkeitä seikkoja, jotka voivat auttaa sinua tekemään oikeita päätöksiä lainamarkkinoilla. Kannattaakin aina tarkkailla oleellisia muuttujia, kuten miten lainan määrä ja korot vaikuttavat lainan kokonaishintaa.

Suurin ero markkinoilla lainojen välillä on tällä hetkellä perinteisten pankkilainojen ja nettilainojen välillä. Kummassakin ryhmässä, pankkilainoilla ja netti lainoilla, on myös omia alaryhmiään. Minkälainen laina sopii sinulle, kuitenkin riippuu tarpeistasi.

Lainojen ottaminen on kuitenkin kasvussa ja jos olet kiinnostunut ostamaan talon tai kattamaan opiskeluitasi, on olemassa useita lainoja, jotka on tarkoitettu juuri näihin tarkoituksiin. Voit kuitenkin myös hakea lainoja, jotka eivät ole tarkoitettu mihinkään tiettyyn tarkoitukseen.

Perinteinen pankkilaina vai laina netistä?

Lainojen historia juontaa juurensa rahan keksimiseen. Se on aina toiminut tapana siirtää rahaa niiltä, joille sillä ei ole käyttöä, niille jotka tarvitsevat rahaa välittömästi.

Monesti kuluttajat ottavat lainaa investoidakseen sen uudelleen, kuten koulutukseen, asumiseen tai yritystoimintaan, kuitenkin lainat voivat myös auttaa välttämättömien kulujen väliaikaiseen hoitamiseen. Mikä laina kannatta milloinkin ottaa riippuukin lainanottajan tarpeista. Tässä on joitain syitä millä erotella, minkälainen laina sopii sinun tarpeisiisi.

Laina netistä:

  1. Vakuutta yleensä tarvita.
  2. Nopea hakemusprosessi pienellä vaivalla. Laina siirretään melkein heti tilillesi.
  3. Lainahakemus voidaan tehdä mukavasti kotoa käsin tai mistä tahansa, kunhan sinulla on nettiyhteys. Sinun ei tarvitse mennä toimistoon tai varata aikoja.
  4. Nettilainalla voi olla korkeampi korko kuin perinteisillä lainoilla, ja ne ovat luonteeltaan yleensä lyhytaikaisempia ja pienempiä.

Perinteinen pankkilaina:

  1. Omaat jo entuudestaan tilin ja säästöjä kyseisessä pankissa
  2. Voit laittaa omaisuutta vakuudeksi tai omaat jonkun, joka voi taata lainan
  3. Lainamäärät ovat usein suurempia, korot alhaisempia ja takaisinmaksuajat pidempiä
  4. Pankkilainat sopivatkin erityisen hyvin suurien ostosten tai sijoitusten tekoon.

Kuinka voin valita parhaan lainan netistä?

Lainat on suunniteltu auttamaan taloudellisten tarpeiden tapaamiseen. Nämä tarpeet voivat vaihdella tapauksittain ja laina kannattaa valita aina omien tarpeiden pohjalta. Jos olet päättänyt, että laina netistä on mitä tarvitset, tässä on joitain vinkkejä, kuinka voit valita parhaan lainan.

Vertaa lainat aina

Paras tapa löytää hyvä laina on vertaamalla mahdollisimman monta lainanantajaa ja lainatarjousta. Lainamarkkinoilla on paljon tarjoajia ja ne ovat jatkuvassa muutoksessa. Kun lainatarjouksia on paljon, on järkevää vertailla niiden hintoja, sillä erot lainojen kokonaishinnoissa voivat olla suuria. Vertailemalla lainoja voit säästää satoja euroja.

Tee realistinen takaisinmaksusuunnitelma

Kun sinulla on äkillinen ja akuutti tarve rahalle, saatat unohtaa, että sinun on maksettava laina myös takaisin. Et kuitenkaan halua, että sinulla on tulevaisuudessa vaikeuksia takaisinmaksujen kanssa. Parasta onkin tehdä realistinen takaisinmaksusuunnitelma jo ennen kuin haet lainaa.

Ota huomioon kuukausitulosi ja kuukausikulut ja laske summa, jonka voit maksaa. Se auttaa sinua tekemään järkevän päätöksen. Muista, että maksuviivästyksistä seuraa usein ylimääräisiä kuluja!

Älä hae enempää kuin mitä tarvitset

Se, että lainan hakeminen on helppoa, ei tarkoita, että sinun pitäisi ottaa lainaa yli tarpeisesi. Mitä suurempi laina, niin yleensä sitä suurempi kokonaishinta. On tärkeää muistaa, että lainan takaisinmaksuun liittyy korko. Siksi lopullinen takaisinmaksusi on suurempi kuin alkuperäinen summa, ja mitä suurempi laina sitä enemmän korkoa yleensä kertyy. Ota lainaa siis sen verran kun tarvitset.

Ymmärrä hakemussopimus hyvin

Ennen kuin hyväksyt lainasopimuksen lue se huolellisesti. Jos sopimuksessa on joitain asioita, joita et ymmärrä, etsi apua ja kysy kysymyksiä.  On hyvä olla allekirjoittamatta lainasopimusta, ellet ymmärrä asiayhteyttä täysin.

Leave a Comment