Mietitkö pikalainan hakemista? – pikalaina vinkit

Mietitkö pikalainan hakemista? – pikalaina vinkit

Blogi

Oletko miettinyt miksi ihmiset hakevat pikalainoja tai pikavippejä? Oletko itse miettinyt pikalainan hakemista?

Olet oikeassa paikassa, sillä me käymme tässä blogipostauksessa läpi yleisimmät kysymykset siitä miten pikalaina toimii ja milloin sellaista kannattaa hakea.

Pikalainojen suosio on kasvanut huimasti viime vuosina, eikä se ole ihme. Ennen kaikkea lainojen korot ovat tulleet ropisten alas viimeisinä vuosina. Toisekseen lainarahat tulevat nopeasti tilillesi ja hakuprosessi on helppoa.

Jos rahan tarve yllättää voikin pikalaina olla vaivaton tapa korjata tilanne. Siinä missä pankkien kanssa sinun pitäisi perustaa asiakassuhde, hakea lainaa vaikean prosessin kautta ja odotella päätöstä, ei pikalainan kanssa tällaisia ongelmia ole.

Sen sijaan pikalainan saat usein tilillesi vain muutamissa minuuteissa. Jos löydät itsesi tilanteessa missä tarvitset rahaa nopeasti, onkin pikalaina usein erinomainen vaihtoehto.

 

Kuitenkin ennen kuin haet pikalainaa, kannattaa niistä ymmärtää perusteet. Mitkä ovat niiden hyviä puolia ja mitkä ovat niiden huonoja puolia? Näin sinun onkin helpompi päättää onki pikalaina oikea lainatyyppi juuri sinun tilanteessasi vai pitäisikö sinun miettiä muunlaista lainaa.

Mitä pikalaina siis on?

Pikalaina on perinteisesti laina, joka on määrältään pieni ja sen saa tilille nopeasti. Tämän lisäksi pikalainat myös yleensä maksetaan takaisin nopeasti, esimerkiksi seuraavana palkkapäivänä.

Kuitenkin nykyään pikalainojen tarjoajien kirjo on kasvanut huimasti. Pikalainoja saa nostettua jopa useita kymmeniä tuhansia ja lainan takaisinmaksuunkin voidaan antaa vuosia. Tämä onkin tehnyt pikalainojen ymmärtämisestä hieman vaikeampaa.

Yhteistä kaikille pikalainoille on, että niiden hakemiseen et tarvitse vakuuksia vaan täysi-ikäisyys ja vakaat tulot riittävät lainahakemuksen tekoon. Tulojen määrä saattaa vaikuttaa lainan maksimimäärään, mutta käytännössä jonkinlaista pikalainaa on tarjolla kaikille, joilla on tuloja – olivatpa ne palkkaa, tukia tai eläkettä.

Helpoin tapa erotella pikalainat on, niiden suuruuden mukaan pieniin pikavippeihin ja suurempiin pikalainoihin.

Pienet pikavipit ovat yleensä vain muutamia satoja euroja. Lainan korkoprosentti voi olla korkeahko, mutta koska itse laina on pieni, ja takaisinmaksuaika nopea, ei kuluttajalle yleensä ehdi kertyä huomattavasti korkokuluja. Pikavipit maksetaankin yleensä takaisin muutamassa kuukaudessa. Lisää pikavipeistä voit lukea täältä.

Suuremmat pikalainat voivat nykyään olla useita tuhansia euroja. Ja koska harvalla on varaa maksaa sellaisia summia nopeasti takaisin, on myös niiden takaisinmaksuajat pidempiä. Tämän johdosta myös niiden korkoprosentti on lähtökohtaisesti alhaisempi.

Kuitenkin korkoprosentit voivat vaihdella suuresti eri lainantarjoajien välillä, ja suosittelemmekin aina vertailuttamaan eri lainantarjoajat Fingurun sivustolla. Näin voit säästää helposti satoja euroja.

Kun vertailet lainantarjoajia, saat myös yleensä tietää minkälaisia lainasummia sinulle ollaan valmiita tarjoamaan. Näin opit myös onko pikalaina sinulle sopiva lainatyyppi.

Laina haetaan netistä

Yksi pikalainojen suosion syistä on niiden helppo hakeminen. Riittää kunhan sinulla on puhelin, tietokone tai muu mobiililaite ja nettiyhteys. Muu sujuu helposti lainantarjoajien sivujen kautta.

Yleensä pikalainaprosessit ovat helppoja, sinulta kysytään lähtökohtaisesti muutamaa asiaa.

1.       Henkilöllisyystodistus

2.       Pankkitili, joka vastaa henkilöllisyyttä

3.       Yli 18-vuoden tai yli 21-vuoden ikää, tämä riippuu pitkälti lainantarjoajista

4.       Tulojasi, tämän pohjalta lainantarjoajat laskelmoivat kuinka paljon lainaa sinulle voidaan myöntää

Kaikki nämä tiedot on yleensä helppo todistaa nopeasti, jonka jälkeen lainahakemuksen saa lähetettyä ja lainapäätös tulee nopeasti sinulle.

Erityisesti jos rahalla on kiire, on hyvä vinkki olla erityisen huolellinen lomaketta täyttäessä. Jos henkilötiedot ja tilitiedot eivät esimerkiksi täsmää, tullaan lainahakemus hylkäämään, vaikka kyseessä olisikin vahinko.

Yleensä kuitenkin myönteinen lainapäätös tulee minuuteissa ja kun hyväksyt sen siirtyvät rahat tilillesi nopeasti. On kuitenkin hyvä muistaa, että pikalainoja ei suomessa siirretä tilille ikinä kello 23-7 välisenä aikana.

Lainaaminen onkin ennen kaikkea helppoa ja nopeaa.

Pikalaina sopii ennen kaikkea lyhytaikaiseen rahan tarpeeseen

Pikalainojen tarjoajat yleensä sopivat ennen kaikkea nopeaan rahantarpeeseen. Jos rahan tarve yllättää ja palkkapäivään on vielä aikaa, on pikalaina usein erinomainen vaihtoehto.

 

Kuitenkin mitä isompaa summaa tarvitset sitä useammin kannattaa myös tarkistaa muita rahoitusvaihtoehtoja.

Leave a Comment