Miten rahoittaa kodin elektroniikka ostokset

Miten rahoittaa kodin elektroniikka ostokset

Blogi

Vinkkejä elektroniikan ostoon

Yhä useammin ostamme elektroniikkamme ennen kun meillä on siihen rahat säästettynä. Useat kaupat tarjoavatkin osamaksuja, mutta usein verkon pikalainat voivat tulla halvemmiksi.

Varsinkin viime vuonna elektroniikan verkkokauppa on kasvanut huimasti. Onkin hyvä aika katsoa tätä ilmiötä lähemmin ja katsoa mm. mikä on paras tapa rahoittaa ostokset, pikalaina vai osamaksu.

Elektroniikan verkkokauppa on ollut kovassa kasvussa

Pandemia lukitsi meidät koteihimme ympäri maailmaa. Ostoskeskukset ja myymälät olivat suljettuja ja valtioiden pyynnöt sosiaalisen etäisyyden pitämiseksi lisäsi verkkokauppojen liikennettä. Tutkimusten mukaan ihmisten kulutus verkossa on kasvanut.

Hyvä esimerkki tästä on tulostimien kysynnän kasvu jopa 1000 prosentilla. Ehkä tämä ei ole ihme, kun työt ovat siirtyneet toimistoilta koteihin ja pääsy printtereille on vähentynyt.

Elektronisten laitteiden hankinnan lisääntyminen ei todellekaan ole sattumaa, eikä liity vain yhteen ilmiöön. Elektroniikka, keinotekoinen älykkyys ja aina parantuva teknologia pystyvät helpottamaan meidän elämää.

Onneksi samalla kun kodissamme olevien laitteiden määrä on kasvanut, on niiden koko myös pienentynyt. Nykyään esimerkiksi espressokoneet ja tulostimet ovat myös sen kokoisia, että ne mahtuvat näppärästi kodin hyllyille.

Joten, vaikka et voisikaan mennä suosikki kahvilaasi ennen kuin työpäivä alkaa tai lounastauolla, voit sinäkin tehdä upean cappuccinon kotona.

Kuitenkin ennen kun lähdet elektroniikka ostoksille kannataa miettiä muutamia asioita. Ja erityisesti niiden rahoitusta. Osamaksun hinta kannattaakin vertailuttaa pikalainan hinnan kanssa.

Mitä harkita ennen uuden kodin elektroniikan ostamista?

Riippumatta siitä, mitä sinun tarvitsee ostaa, markkinoilla on paljon vaihtoehtoja. Valinnanvaikeus onkin usein ostosten suurin ongelma, mikä espressokone on paras tai mikä taulutelevisio on paras hinta-laatu suhteeltaan.

Seuraavassa on muutamia vinkkejä siitä, miten voit ostaa kodin elektroniikkaa joka vastaa tarpeitasi:

  1. Päätä tarvitsetko sitä tai parantaako se elämänlaatua

Kukaan ei haluaisi investoida kodin elektroniikkaan, josta he eivät lopulta pidä tai käytä. Kuitenkin usein uudet vimpaimet päätyvät hyllyille pölyttymään jos ne ostetaan hetken mielijohteesta.

Joten ennen kuin ostat uutta teknologiaa kotiisi, ajattele tovi tarvitsetko sitä tai tuleeko sitä käytettyä tarpeeksi. Esimerkiksi, jos työsi tarvitsee paljon lukemista tai jos opiskelet, tulostin voi olla hyvä sijoitus.

Mutta jos tarvitset vaihtoehdon, joka vie vähemmän tilaa, voit valita esimerkiksi e-kirjan lukijoita tulostimen sijaan. Suurin osa e-kirjan lukijoista antaa sinulle mahdollisuuden tehdä merkintöjä tekstiin aivan kuten tekisit printatullekin paperille. E-kirjalukijoja voit näppärästi myös kuljettaa kaikkialla mukana, eikä se vie hyllyllä tulostimen tapaan tilaa.

  1. Tee budjetti ja valitse oikea laina

Uusi teknologia voi olla tyyristä. Mutta se ei saisi estää sinua ostamasta sitä, jos uskot, että se parantaa elämänlaatua.

Kun tulee aika ostaa jotain, niin kannattaa alkuun vertailla kaikki pikalainat Fingurun sivustolla. Näin löydät helposti itsellesi sopivimman rahoitusvaihtoehdon.

Pikalaina on lyhytaikainen laina. Pikalainat tyypillisesti vaihtelee 50 ja 1000 euron välillä. Jotkut niistä voi olla yli 1000 euroa. Fingurun verkkosivun vertaat eri lainanoja, jotka parhaiten sopivat tarpeisiisi.

  1. Vertaa eri ostossivuja

Uuden teknologian hankkiminen verkossa on kasvanut, mutta niin ovat myös myymälöiden määrä! Löydät saman tuotteen eri hintoihin eri sivuilla. On hyvä tarkistaa muutamia verkkokauppiaita ennen kuin ostat uuden laitteen.

Aivan kuten pikalainat kannattaa vertailla, niin kannattaa vertailla myös elektroniikan hinnat. Samaa tuotetta voi nimittäin olla tarjolla kovin eri hinnoin.

  1. Lue käyttäjien kommentit

Etkö olen tech-savy? Älä huoli. On monia teknologian ystäviä, jotka kirjoittavat tuotteistä. Nämä tarkastelut helpottavat muiden kuluttajien päätöksiä siitä, mitä he todella haluavat.

Lisäksi voit lukea palautetta myymälän palveluista sekä tuotteesta, jonka olet kiinnostunut ostamaan verkkokaupoissa.

  1. Tarkista palautuskäytäntö

Olet päättänyt, että tarvitset uuden elektronisen laitteen, teit budjettisi, luit arviot ja ostit uuden koneen. Mutta kone osoittautuu hyvin erilaiseksi kuin mitä olet kuvitellut!

Joskus ei ole mitään muuta tapaa kuin yrittää, että olet kiinnostunut. Onneksi suurin osa myymälöistä on joustava palautuspolitiik

Leave a Comment