Miten saada nopeasti lainaa – lyhyt opas pikalainojen ottoon

Miten saada nopeasti lainaa – lyhyt opas pikalainojen ottoon

Blogi

Lainaa saa nykyään otettua helposti ja vaivatta. Yksi kätevimmistä tavoista ottaa lainaa netistä on pikalainat. Kukaan ei kysele mihin tarkoitukseen raha on varattu, vaan sen sijaan rahan voi käyttää kuten parhaaksi näkee. Lainojen korot ovat myös tällä hetkellä poikkeuksellisen alhaalla, jonka takia lainojen ottamisen suosio on ennätyksellisen korkealla.

Kuitenkin ennen lainan ottoa on hyvä tuntea muutamat perustermit, jonka jälkeen on helpompi sukeltaa lainojen ottamisen maailmaan ja niiden antamiin etuihin.

Laina tarkoittaa sopimusta, jolla lainanantaja myöntää lainanottajalle rahaa tietyksi ennalta määrätyksi ajaksi. Lainanottaja taas sitoutuu antamaan lainanantajalle takaisin saman summan rahaa kuin hän on saanut. Lainan takaisinmaksun lisäksi lainanottaja yleensä maksaa palvelusta, ja tätä taas kutsutaan koroksi.

Korko on summa, jonka luotonantaja veloittaa varojen lainaamisesta, yleensä tämä ilmaistaan prosentteina. Korot voivat vaihdella lainanantajien välillä, ja se riippuu monesta eri asiasta. Kuitenkin tyypillisesti pikalainojen vuosikorot pyörivät 4- 30 prosentin välillä. Lainasummat voivat myös vaihdella suuresti. Lainaa voi nykyään hakea netistä aina 50 eurosta jopa 60 000 euroon.

Nykyään netistä voi hakea erilaisia lainoja nopeasti, ja niiden perusehdot vaihtelevat  yleensähieman toisistaan. Lähtökohtaisesti netistä haettavat pikalainat ovat hieman perinteisiä lainoja pienempiä ja niiden takaisinmaksu aika on lyhyempi. Pikalainat, pikavipit ja kulutusluotot saat kuitenkin haettua helposti netistä ja ne siirätään tilillesi perinteistä lainaa nopeammin.

Onko lainan hakeminen netistä turvallista?

Nyt kun olemme käyneet perusteet läpi, niin käykäämme läpi yleisiä kysymyksiä. Lainan ottaminen netistä tuntuu monelle pankkeihin tottuneille suomalaisille oudolta, mutta kyseessä on turvallinen ja kasvava ala.

Ennen kaikkea luotonantajia ilmestyi nettimarkkinoille, sillä pieniä lainoja ei ollut paljoa tarjolla ja netin kautta niitä oli helppo myöntää.

Eli lyhyt vastaus otsikon kysymykseen on “kyllä”. Suurin osa netin lainatoimijoista on rehellisiä. Netti lainat ovat kasvavaa liiketoimintaa, ja siksi kilpailu on kovaa. Yksi hyvä tapa tarkistaa lainanantajan luotettavuus on lukea heidän saamaa palautetta.

Nettilainojen hakeminen on siis lähtökohtaisesti turvallista. Helpoin tapa tunnista hyvä nopea lainan tarjoaja on vertailla lainanantajat Fingurun lainaa heti -osiosta. Voit myös tarkistaa, että lainanantajien verkkosivulta löytyy vähintään asiakaspalvelun puhelinnumero, sähköpostiosoite, yrityksen y-tunnus ja reksiteriseloste.

Mitä erilaisia lainoja on tarjolla?

Nykyään on tarjolla useita lainoja ja lainanantajia. Sekä pankit että pikalainanantajat heittelevät tarjouksia lainanhakijoille. Ei olekaan ihme, jos siihen suohon joku eksyy. Kuitenkin joitakin yleisimpiä lainatyyppejä, joita voit hakea muutamassa minuutissa, ovat pikalainat, pikavipit ja kulutusluotot.

Pikavipit ovat lyhytaikaisia lainoja. Yleensä niiden suuruus vaihtelee 50 ja 1000 euron välillä. Tyypillistä pikavipeille on, että ne saa haettua helposti ja ne siirtyvät nopeasti tilillesi. Yleisesti ottaen ne ovat myös vakuudettomia

Pikalainat ovat lainoja, joita voi hakea henkilökohtaiseen käyttöön perinteisiä lainoja nopeammin. Niiden käytön suhteen ei ole rajoituksia. Niitä voi käyttää esimerkiksi lomamatkan rahoittamiseen, häämenojen kattamiseen, tai vaikka talon kunnostamiseen. Pikalainat ovat yleensä tavallisia lainoja pienempiä 100 ja 2000 euron välillä, mutta pikalainoja voi nykyään hakea aina 50 000 euroon saakka.

Kulutusluotto on luotto, jonka pankki tai rahoituslaitos myöntää lainanhakijalle. Hakuprosessi on yksinkertainen ja nopea. Se on nimensä mukaisesti tarkoitettu kuluttamiseen, eli sen saa käyttää juuri niin kuin haluat. Kulutusluoton summa vaihtelee tyypillisesti 1 000 ja 10 000 euron välillä.

Tyypillisesti netistä hattavat lainat ovat aina vakuudettomia ja ne siirtyvät nopeasti tilillesi. Koko hakuprosessi voidaan hoitaa täysin netissä luotonantajan verkkosivuston kautta, älypuhelinsovelluksista tai tekstiviestin välityksellä.

Vakuudettomat lainat eivät tarvitse mitään muuta kuin todisteen maksukyvykkyydestä. Yleensä tämä tarkoittaa, että lainantarjoaja haluaa vain varmistaa, että lainanottajalla on tuloja mistä maksaa laina takaisin.

Älä siis turhaan pelästy useita lainatyyppejä, vaan päätä tarvitsemasi summa ja vertaa lainantarjoajat helposti. Eri lainantarjoajien vertailu voi säästää sinulta satoja tai tuhansia euroja! Vertaamalla voit löydä myös parhaan palvelun, jota voit käyttää myös tulevina vuosina. Finguru kerää tietoa erityyppisistä lainoista ja tarjoaa sinulle vertailupalvelun ilmaiseksi.

Leave a Comment