Paras pikavippi

Paras pikavippi

Blogi

Miten löytyy paras pikavippi? Vertaile pikavipit helposti näiden 5 vinkin avulla

Pikavippi on nopea laina jota voit hakea verkossa. Niiden käytön suhteen ei ole rajoituksia, eli tämä tarkoittaa että niitä voi käyttää esimerkiksi, häämenojen kattamiseen, kodin elektronikkan ostamiseen tai vaikka talon tai mökin remontteihin.

Pikavipit ovat normaliseesti lainoja 100 ja 2000 euron välillä, mutta muunlaisia pikalainoja voi nykyään hakea aina 50  000 euroon saakka. Perinteisiin lainoihin verrattuna pikavipit ovat ennenkaikkea nopeaita. Niiden hakemus prosessi on huomattavasti helpompi kuin perinteisten lainojen. Tyypillisesti koko prosessi kestääkin vain muutama minuttia.

Kun päätät hakea pikavippiä, on muutamia vinkkejä, joita kannattaa seurata, jotta saat halvimman lainan. Tässä blogissa annamme sinulle 5 vinkkiä kuinka vertailla lainoja tehokkaasti.

1. Koron ymmärtäminen

Tärkein osa lainaa on sen korko. Normaalisti tästä koostuu lainan suurin hinta, ja sen takia juuri korkoa kannattaakin silmäillä lainaa ottaessa.

Lainan korko tarkoittaa, maksua mitä maksat lainan tarjoajalle. Koron määrä vaihtelee, ja riippuu takaisinmaksuaikataulusta, tuloistasi, vakuuksista ja lainantarjoajasta. Korot vaihtelevat suurestikkin lainanantajien välillä ja siksi vertailu kannattaa, sillä lopulta tuote on sama.

Korko määrittää, kuinka paljon lopulta maksat takaisin lainanantajalle. Yksinkertaisesti sanottuna, mitä halvempi korko on, halvempi laina on.

2. Lainan vertailu säästää lähes aina rahaa

Kun vertailet lainoja, löydät alhaisimmat korot ja juuri itsellesi sopivat ehdot! Korot vaihtelevat tarjoaja kohtaisesti ja halvimmat pikavippi korot löydät vertailemalla Fingurun sivustolta.

Lainojen korot ovat yleensä lainan suurin kulu, eikä samasta tuotteesta kannata maksaa liikaa. Monelle kuitenkin käy juuri näin jos he tarttuvat ensimmäiseen mainokseen tai tarjoukseen.

Aivan kuten muitakin ostoksia tehdessä kannattaa lainatkin aina vertailuttaa, sillä näin voit säästää helposti jopa satoja euroja.

3. Katso mitä muita maksuja lainasopimukseen kuuluu

Kun se tulee lainasopimuksen mukaan, on parasta lukea kaikkea sopimuksessa. Siellä löydät tiedot, jos pikavippiin liittyy lisämaksuja. Joissakin lainoissa voi kuitenkin olla myös lisämaksuja, kuten maksuviivästysmaksu, palvelumaksu tai uudelleenjärjestelymaksuja.

Jos et halua kohdata ei- toivottuja yllätyksiä, varmista, että huomioit kaikki lainaan kuuluvat kulut. Yleensä lainojen muut kulut eivät ole suuria. Kuitenkin varsinkin pieniä lainoja ottaessa, standardisoidut maksut voivat tuntua kalliilta.

10 euron palvelumaksu ei tunnu paljolta, jos otat asuntolainaa, mutta 50 euron pikavipissä ylimääräinen kymppi tuntuu.

Lainoja vertaillessa kannattaakin siis ottaa huomioon myös muut lainaan liittyvät kulut ja menot.

4. Lisäominaisuudet ( kuten asiakastuki )

Asiakastuki voi tulla erittäin kätevä ominaisuus. Pikavippien myöntö ja maksu käsitellään  kokonaan verkossa. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse mennä pankkihaaralle ja neuvotella pankkihenkilökunnan kanssa.

Tämä toki säästää aikaa, mutta netissä asioidessa on helppo ottaa lainaa ymmärtämättä jokaista yksityiskohtaa. Sen takia hyvä asiakaspalvelu voikin auttaa huimasti, jos sinulle tulee kysymyksiä tai ongelmia. Hyvä asiakaspalvelu nimittäin auttaa korjaamaan kaikenlaiset ongelmat.

Voitkin etukäteen katsoa Fingurun lainanantajat osiosta, onko sinun suosikki lainantarjoajalla asiakastukea. Tai miten se käytännössä toimii, onko käytössä chätti, sähköposti, puhelin vaiko kaikki.

Näin voit olla luottavaisin mielin, että saat haluamaasi palvelua ja tukea tarvittaessa.

5 . Takaisinmaksusuunitelma

Usein ylimääräiset maksut liittyvät pieleen menneeseen takaisinmaksusuunnitelmaan. Monesti ylimääräiset maksut liittyvät esimerkiksi lainan takaisinmaksun jäädyttämiseen, maksun myöhästymiseen tai lainan uudelleenjärjestelyyn.

Kuitenkin jos takaisinmaksusuunnitelma on tehty huoellisesti, on todennäköistä, että tällaisia ongelmia ei synny.

Hyvä takaisinmaksusuunnitelma onkin tae siitä, että lainan lopullinen hinta ei muutu etukäteen sovitusta. Näin lainan hoitaminen on helpompaa niin sinulle kuin lainantarjoajallekin.

Heti lainan vertailun jälkeen paras tapa säästää rahaa lainan kanssa onkin maksaa se takaisin ajallaan.

Leave a Comment