Paras tapa vertailla pikalainoja netistä säästää sinulta rahaa

Paras tapa vertailla pikalainoja netistä säästää sinulta rahaa

Blogi

Luultavasti ihmettelet, kuinka voit olla varma että valitset oikean lainan, luotettavan lainanantajan ja että olet varmasti löytänyt alhaisimmat korot. Vastaus on yksinkertainen: vertaille, vertaille ja vertaille. 

Monille lainanottajille tärkein kriteeri on luonnollisesti koron suuruus. Korko määrittelee lainan lopullisen hinnan, eli onko laina kallista vai halpaa. Kun vertailet eri lainatarjouksia, löydät alhaisimmat korot, eli halvemmat lainat.

Voit ottaa huomioon myös joitain muita asioita ottaessasi lainaa netistä, saadaksesi parhaan lainakokemuksen. Katsotaanpa joitain tärkeitä asioita, jotka voit ottaa huomioon verratessasi erilaisia lainoja.

  1. Lainan korko

Kun korko laskee, lainan hinta laskee sen mukana. Voit ajatella korkoa lainan hinnaksi. Laina on ostamasi tuote, korko on lainanantajan voittomarginaali.

  1. Lainasumma

Lainan määrä on yksi lainan hintaan vaikuttavista tekijöistä. Jos laina on korkeampi, yleensä korko laskee. Ja jos lainan määrä on pienempi, lainan korko nousee.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että on hyvä ottaa paljon suurempi laina kuin mitä tarvitset. Sillä vaikka suuremman lainan korkoprosentti olisi matalampi, voi sen kokonaishinta olla kuitenkin kalliimpi.

  1. Lainan takaisinmaksuaika

Suurin osa lainanantajista antaa sinulle mahdollisuuden päättää uniikista takaisinmaksusuunnitelmastasi. On kuitenkin joitain vinkkejä, joita voit harkita kun teet suunnitelmaa.

On esimerkiksi hyvä muistaa, että lainan takaisinmaksuaika vaikuttaa sen lopulliseen hintaan. Oletetaan, että päätit ottaa 10 000 euron lainan 5 prosentin korolla viiden vuoden ajaksi. Kuukausimaksusi olisi 189 euroa ja lopullinen summa 11323 euroa. Mutta jos maksat saman lainan 10 vuodessa, lopullinen summa nousee 12 728 euroon. Yli 1 000 euron ero!

Nämä ovat joitain tärkeitä tekijöitä lainoja verrattaessa. On kuitenkin muitakin asioita, joita saatat pitää tärkeänä lainaa hakiessa. Maksetaanko laina tilillesi välittömästi? Onko asiakaspalvelua, joka on vastaamassa kysymyksiisi? Vastaukset tällaisiin kysymyksiin voivat myös auttaa päätöksentekoprosessissa.

Älä tee päätöksiä ennen lainojen vertailua Fingurussa

Yksi tapa helpottaa lainanottoprosessia on aloittaa vertailemalla erilaisia lainoja ja luottoja. Näin voit arvioida minkälaisia etuja missäkin lainassa on ja mikä laina sopii parhaiten sinun tarpeisiisi.

Se myös varmasti auttaa sinua löytämään parhaat lainavaihtoehdot alhaisimmilla koroilla. Lisäksi vertaamalla erityyppisiä lainoja löydät oikeantyyppisen lainan tarpeisiisi. Siksi lainojen vertailu on erittäin hyödyllinen tapa löytää oikea laina ja säästää selvää rahaa.

Miten voit vertailla lainoja Fingurissa?

Eri lainojen hinnat voivat vaihdella valtavasti. Finguru kerää tärkeät tiedot joita tarvitset päätöksentekoon ja vertaa niitä puolestasi. Jos tarvitset lainaa nopeasti, mutta haluat myös varmistaa, ettet kuluta turhaa liikaa rahaa, on suositeltavaa verrata lainoja ennen hakemuksen tekemistä.

Finguru auttaa sinua vertaamaan erilaisia lainatarjouksia nopeasti ja helposti netistä. Sinun ei tarvitse etsiä lainanantajia erikseen ja mennä heidän verkkosivuilleen. Eikä sinun täydy listata eri vaatimuksia paperille. Tällaisen tutkimuksen tekeminen vie tunteja. Finguru tekee kaiken tämän puolestasi, jotta voit säästää aikaa verratessasi monia eri tarjouksia muutamissa sekunneissa.

Nopeus, turvallisuus ja asiakas-palvelu

Yksi tärkeimmistä nettilainojen etuja on niiden nopeus. Hakuprosessin jälkeen lainan saaminen tilillesi kestää yleensä minuutteja. Tämä aika kuitenkin vaihtelee lainantarjoajittain, ja kannattaa tarkistaa etukäteen, sillä se voi vaikuttaa päätökseesi.

Turvallisuus on tärkeää. Onneksi suurin osa lainanantajista on luotettavia rahoituslaitoksia. Jos sinulla on epäilyksiä, voit tarkistaa aikaisempien asiakkaiden palautetta lainanantajasta ja vertailla palautetta.

Vaikka monille on etu, että sinun ei tarvitse olla kasvokkain yhteydessä lainanhoitajaan, saatat kuitenkin haluta olla yhteyksissä lainanantajaan. Kannattakin siis tarkistaa, että lainanantajaan on helppo ottaa myös yhteyttä tarvittaessa.

Leave a Comment