Säästä rahaa!

Säästä rahaa!

Blogi

Säästä rahaa! 5 vinkkiä, joiden avulla voit säästää rahaa helposti

Joskus voi tuntua siltä, että rahan säästäminen on vain kaukainen unelma, jota ei voi koskaan saavuttaa. Voit ihailla työtoveriasi, joka pystyy säästämään rahaa ja viemään perheensä eksoottiselle lomalle joka talvi. Kuitenkin rahan säästäminen on henkilökohtainen prosessi ja jokaisella on omat tapansa. Yksi syy, miksi sinulla voi olla vaikeuksia säästää rahaa, on se, että et ole vielä löytänyt rahansäästötyyliäsi.

Kuitenkin rahan tarve voi välillä yllättää ja lainan ottaminen voi usein olla fiksumpaa kuin säästöistä tai sijoituksista nostaminen. Kun tarvitset lainaa, kannattaa lainat kuitenkin aina vertailuttaa. Kun vertailet lainat, tulet myös varmasti säästämään rahaa!

Tässä artikkelissa annamme sinulle 5 vinkkiä, jotka auttavat sinua löytämään itsellesi sopivan tavan säästää rahaa tulevaisuudessa.

  1. Tavoitteen suunnittelu ja asettaminen

Säästäminen voi tuntua aluksi liian epämääräiseltä, mutta luota siihen, että tavoitteen asettaminen on hyvä ensi askel säästö tavoitteesi saavuttamiseksi. Voit motivoida itseäsi aloittamalla pienestä ja saavuttamalla sen. Tee esimerkiksi tavoite säästää 100 euroa kolmen kuukauden aikana. Ja tee se! Kun ensimmäinen vaihe on suoritettu, on siitä helppo jatkaa. Nostamalla tavoitteita asteittain, tulee säästämisestä tapa ja onnistuu se aina helpommin ja helpommin!

  1. Avaa talletustili

Monet pankkikorttien tarjoajat tarjoavat myös säästötilejä. Harkitse sellaisen hankkimista ja aktivoi automaattinen kuukausittainen tilisiirto. Näin joka kuukausi säästötilillesi siirtyy sama summa, eikä rahaa tule vahingossa käytettyä. Kun raha lähtee käyttötililtä heti palkansaannin yhteydessä ei synny myöskään houkutusta käyttää säästöön tarkoitettua rahaa.

Palveluntarjoajien automaattiset palvelut ovatkin hyvä tapa säästää rahaa. Se on melko yksinkertainen operaatio, jota et edes huomaa. Ja kun tottuu pienenpään kuukausibudjettiin, voi myös säästötavoitetta asteittain nostaa.

Muutaman kuukauden tai vuoden kuluttua voit nauttia kertyneestä rahasta säästötililläsi.

  1. Valitse halvempi, terveellisempi ja ekologisempi

Meillä kaikilla on tapamme rentoutua, eikä kaikesta nautinnosta kannata karsia. Olipa se sitten aamu latte tai ravintolasta haettu lounas työpäivän aikana.

Mutta entä jos kertoisimme sinulle, että on olemassa halvempi vaihtoehto, joka on terveellisempi sinulle ja parempi ympäristölle? Voit tehdä vaikutuksen työkavereihin, kun silloin tällöin otatkin mukaan terveellisen kotitekoisen lounaan. Voit myös oppia lisää rakastamastasi kahvista, jos teet niitä

välillä kotona ja otatkin sen mukaan thermos-mukissa. Kaikesta ei kannata luopua, muuten säästämien voi tuntua kärsimykseltä, mutta jos systemaattisesti korvaat jonkun tavan halvemmalla alkaa säästöjä syntyä. Aluksi voit kokeilla vaihtaa yhden lounaan tai kahvin viikossa, ja kuka tietää, ehkä ajan kanssa lounaan valmistamisesta tai kahvi-hifistelystä syntyy rakas harrastus, joka säästää rahaa. Eikä vaan rahaa vaan samalla kun säästötili kiittää, niin kiittää myös terveys ja luonto!  

Ja jos rahantarve yllättää ja tarvitset lainaa kulujesi kattamiseen, ei kannata säästämistä luovuttaa. Sen sijaan kannattaa silloinkin käyttää rahaa fiksusti ja vertailla lainat ensin, näinkin voit säästää rahaa!

  1. Osakesäästötili

Olet varmasti kuullut sanonnan, että raha luo lisää rahaa. Se ei ole valetta. Jos olet kiinnostunut pitkäaikaisista säästöistä ja sijoituksista, voit harkita osakesäästötiliä tai sijoittamista rahastoihin. Näihin sijoittaminen on helppoa ja turvallista, eikä sinun täydy hoitaa rahojasi aktiivisesti, vaan vuosien saatossa todennäköisesti rahasi luo tasaista voittoa.

  1. Aina penninvenyttäminen ei ole ratkaisu!

Tämä saattaa kuulostaa paradoksaaliselta, mutta joskus sinun on käytettävä rahaa säästääksesi rahaa pitkällä aikavälillä. Jos keittiössäsi on pieni ongelma, joka on korjattava, tee se. Sen korjaamatta jääminen voi maksaa tuhansia euroja, jos siitä seuraa vesivahinko. Sama pätee ostosten tekoon, kalliimmat talvikengät saattavat kestää usean vuoden tai vuosikymmenen ja näin voit säästää rahaa pitkällä aikavälillä, vaikka sijoitus sillä hetkellä tuntuisi kovalta.

Terveydestäkään ei kannata ikinä tinkiä, vaan kun pidät huolta terveydestäsi niin pääsee säästöjäkin käyttämään mukavammin myöhemmin!

Jos seuraat jotain meidän säästövinkeistä, tulet varmasti pääsemään hyvään alkuun. Niiden avulla voit järjestää raha-asiasi ja säästää tulevaisuudessa.