Talouden hallinnassa säännöllisyys on kaiken A ja O

Talouden hallinnassa säännöllisyys on kaiken A ja O

Blogi

Taloudenhallinta voi monesti tuntua vaikealta. Mutta usein ongelmien takana on yllättävät menoerät, jotka aiheuttavat dominoefektin.

Monilla on toki ongelmia kuukausitulojen ja menojen hallinnassa, mutta kumpaankin ongelmaan auttavat usein samankaltaiset vinkit.

Eli tuntuipa taloudenhallinta aina vaikealta, tai ainakin silloin kun yllättävä menoerä tulee, olemme keränneet muutamia neuvoja, jotka voivat auttaa.

Yksi tärkeimmistä pointeista raha-asioita hoitaessa on säännöllisyys

Säännöllisyys on kaikkien rahanhallinta-vinkkien lähtökohta. Tietty tasaisuus nimittäin vie stressin pois raha-asioista.

Hyvin suunniteltu on usein puoliksi tehty, kun kyseessä on henkilökohtaisen talouden hoitaminen.

Yleensä hyvä lähtökohta onkin laskea…

Säännölliset tulot

Kun tiedät kuinka paljon rahaa on tulossa kuukauden aikana, on kulutusta ja menoja helpompi suunnitella.

Kuitenkaan rahaa ei tule aina sama summa joka kuukausi. Tähän voi vaikuttaa monta ulkopuolista seikkaa kuten, ylityölisät tai työvuorojen määrä.

Mutta jos pystyt tekemään yleisen arvioin tuloista pitkällä aikavälillä, ei niiden täydy joka kuukausi pitää paikkaansa.

 

Tärkeää onkin ymmärtää keskiarvojen ja säännöllisyyden päälle. Kun summa on suunnilleen hallussa voidaan siirtyä laskemaan…

Säännölliset menot

Menot voivat kuukausien välillä vaihdella suurestikin. Erityisesti jos eteen tulee iso kuluerä.

Oraakkeli kukaan ei voi olla, mutta moni yllättyy kuinka tasaiset perusmenot ovat joka kuukausi. Nämä onkin yllättävän helppo laskea pienellä vaivalla, ja se usein auttaa paljon talouden hallinnassa.

Kun ynnäilet vuokrat, ruokakauppamenot ja kuukausittaiset laskut saat yleensä summan jonka voit miinustaa säännöllisistä tuloista.

 

Ja näin saat tietää, kuinka paljon sinulla on keskimääräisesti käyttörahaa per kuukausi. Tämän rahan voi suunnata monella eri tavalla, mutta on hyvä muistaa, että…

Elämä ei aina ole säännöllistä

Suunnitelmat ja laskelmat voi olla kunnossa, mutta silti eteen voi tulla yllättävä menoerä. Tämä voi olla mitä tahansa rikkinäisestä puhelimesta erinomaiseen lomapaketti tarjoukseen.

Raha on elämistä varten ja kun elämä yllättää kannattaa siihen reagoida.

Erityisesti pienempään ja yllättävämpään rahantarpeeseen yleensä nopein ratkaisu on pikaluotto. Eri pikaluoton tarjoajat löydät ja vertailet helposti tästä linkistä. Pikaluotot ovat sikäli hyviä, että ne tulevat nopeasti tilille, ja ne voi käyttää juuri niin kuin itse haluat.

 

Luotolla voit helposti kattaa yllättävän menon ja keskittyä elämiseen.

Leave a Comment