Vakuudettomat lainat tekevät lainaamisesta mahdollista kaikille

Vakuudettomat lainat tekevät lainaamisesta mahdollista kaikille

Blogi

Rahaa on nykyään lainamarkkinoilla tarjolla niin paljon, että lainojen korot ovat painuneet historiallisen alhaalle. Yhä useampi toimija onkin valmis lainaamaan rahaa ja kuluttajalle tämä on aina hyvä asia. Vakuudettomat lainat ovatkin yksi erinomainen uusi lainatyyppi johon tutustumme lähemmin.

Kuten jo sanottu, ylitarjonnan paras puoli on ollut korkojen laskeminen. Toinen hyvä puoli on ollut lainaehtojen löyhentyminen. Yksi näistä on esimerkiksi pidentyneet laina-ajat ja vakuudettomat lainat.  

Erityisesti pakolliset vakuudet perinteisesti estivät lainansaannin, jos sinulta ei löytynyt jo valmiiksi omaisuutta. Ja näin lainaaminen oli usein rikkaiden hommaa. Näin he, joilla oli jo valmiiksi varallisuutta, pystyivät tekemään lisää omaisuutta lainarahalla. Samalla monelle työtätekevälle lainan saanti oli mahdotonta. 

2000-luvun alkupuolella kuitenkin suomeenkin ilmaantui useita uusia lainanantajia, täyttämään pankkien jättämiä aukkoja. Erityisesti nämä lainanmyöntäjät keskittyivät pieniin lainoihin, joita vastaan ei täytynyt todistaa muuta kuin vakaat tulot. Ja moni ilahtuikin tästä mahdollisuudesta ja näin pikalaina markkinat syntyivät.

Nykyään markkinoilta saa haettua helposti vakuudetonta lainaa. Yleensä nämä lainat ovat yhä pieniä, mutta voi vakuudetonta lainaa hakea nykyään jopa yli 50 000 euron verran. 

Myös lainojen korot ovat alhaisemmat kuin ne ovat koskaan olleet, joten monelle vakuudettomat lainat ovat olleet hyvä tapa rahoittaa tärkeitä hankintoja.

Kuitenkin kannatta vakuudettomista lainoista tietää muutamia asioita jotta osaat hakea itsellesi parasta lainaa.

Vakuudetonta lainaa voi hakea kunhan omaat tuloja

Vakuudettomien lainojen idea on ennen kaikkea luottamuksessa lainantarjoajan ja ottajan välillä.

Pankit usein vaativat vakuuksia lainoilleen, sillä näin ne varmistavat sen, että vaikka maksu menisi pieleen saa pankki rahansa takaisin. Tämän lisäksi kuluttaja joutuu maksamaan myös korkoa lainasta.

Sen sijaan vakuudettoman lainan voit saada, kunhan sinulla on vakaat tulot. Tämä mahdollisuus tienata rahaa on monelle lainanantajalle tarpeeksi, jotta he ovat valmiita myöntämään lainan.

Uusien lainantarjoajien logiikka onkin: ”Jos tienaat, voit myös lyhentää lainaa”.

 

Ja näin vakuudettomia lainoja hakiessasi sinun ei täydykään käydä niin montaa byrokraattista askelmaa läpi. Reilua lainaa voit saada, kunhan sinulla on tuloja, olivatpa ne palkkaa, tukia tai eläkettä.

Vakuudettomien lainojen korot vaihtelevat, joten muista vertailla lainanantajat

Vaikka lainojen korot ovat historiallisen alhaalla on hyvä muistaa, että eri lainantarjoajien korot voivat vaihdella huimasti toisistaan. Eikä samasta tuotteesta kannata lähtökohtaisesti maksaa turhaa ylimääräistä.

Tällä hetkellä suomessa ei saa pyytää yli 30% vuosikorkoa pienlainasta, mutta tämäkin jättää vielä paljon eroja eri tarjoajien välillä. Kuluttajana sillä on iso merkitys, jos 1000 euron lainan korko on 5% tai 25%.

Tätä varten onkin ennen kaikkea yksi tapa millä voit säästää rahaa. Ja se on vertailemalla eri lainantarjoajat ja heidän antamansa korot. Tätä varten Finguru onkin kerännyt kaikki parhaat lainanantajat yhdelle sivustolle, jotta sinä voit vertailla lainat helposti.

Vertailemalla lainat voit säästää satoja euroja.

Suunnittele vakuudettoman lainan takaisinmaksu huolellisesti

Moni haluaa maksaa lainansa takaisin mahdollisimman nopeasti, ja tämä onkin usein viisasta. Mitä nopeammin maksat lainan takaisin, sitä vähemmän korkoa joudut maksamaan. Nopeudella voi siis säästää rahaa.

Kuitenkaan kun haet lainaa ja teet takaisinmaksusuunnitelmaa, ei kannata olla liian innokas. Sillä jos teet todella tiukan aikataulun, voi lainan takaisinmaksusta tulla hankalaa.

Kuukausieräksi kannattaakin valita sellainen summa, jonka voit maksaa huoletta joka kuukausi takaisin. Jopa sellaisina kuukausina kun vastaan tulee yllättäviä menoja. Koska usein lainan takaisinmaksun myöhästymiset käyvät kalliiksi ja ovat ennen kaikkea stressaavia.

Lainaa ottaessa kannattaakin laskea omat kuukausitulot ja pakolliset kuukausimenot. Ja sen jälkeen valita kuukausieräksi sellainen summa, jonka jäljelle jäätävästä rahasta voi helposti irrottaa.

 

Kun noudatat näitä ohjeita vakuudettoman lainan haussa, voit huoletta sijoittaa unelmiisi!

Leave a Comment