Kulutusluotto on joustava tapa saada lainaa pieneen ja vähän suurempaankin rahan tarpeeseen.

Laina on nimensä mukaan tarkoitettu kuluttamiseen, eli lainantarjoaja ei myönnä sitä tiettyyn tarkoitukseen. Voitkin hakea kulutusluottoa helposti Finguru.fi:n arvostelemien lainantarjoajien joukosta ja kuluttaa sen kuten haluat.

Keräsimme myös sivustolle muuta hyödyllistä tietoa kulutusluotoista ja vinkkejä sen hakemiseen. Vertaa siis eri lainantarjoajat ja säästä rahaa!

1

rahoitu logo

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.9 – 18.1 %
Korko

1000 – 60000 €
Lainamäärä

9.8
Loistava

2

lainakeraaja logo

12 – 240 kuukautta
Laina-aika

4.19 – 30.2 %
Korko

100 – 60000 €
Lainamäärä

9.7
Loistava

Hae nyt!

3

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.5 – 20 %
Korko

2500 – 60000 €
Lainamäärä

9.5
Loistava

Hae nyt!

4

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.9 – 18.1 %
Korko

1000 – 60000 €
Lainamäärä

9.2
Loistava

Hae nyt!

5

12 – 240 kuukautta
Laina-aika

4.19 – 30.2 %
Korko

100 – 60000 €
Lainamäärä

9.0
Loistava

Hae nyt!

6

my-lender logo

12 – 144 kuukautta
Laina-aika

4.19 – 30.5 %
Korko

2000 – 30000 €
Lainamäärä

8.8
Erittäin hyvä

Hae nyt!

2

omalaina logo

12 – 240 kuukautta
Laina-aika

4.19 – 30.5 %
Korko

100 – 60000 €
Lainamäärä

8.8
Erittäin hyvä

8

taskulaina logo

2 – 4 kuukautta
Laina-aika

25.7 – 25.7 %
Korko

300 – 600 €
Lainamäärä

8.7
Erittäin hyvä

Hae nyt!

3

saldo logo

12 – 88 kuukautta
Laina-aika

10.6 – 28.3 %
Korko

300 – 10000 €
Lainamäärä

8.6
Erittäin hyvä

10

rahalaitos logo

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.5 – 30.5 %
Korko

500 – 70000 €
Lainamäärä

8.5
Erittäin hyvä

Hae nyt!

11

freedom_fi logo

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.99 – 38 %
Korko

1000 – 60000 €
Lainamäärä

8.2
Erittäin hyvä

Hae nyt!

4

12 – 44 kuukautta
Laina-aika

26.4 – 26.4 %
Korko

100 – 5000 €
Lainamäärä

8.0
Hyvä

5

zmarta logo

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.99 – 38 %
Korko

1000 – 60000 €
Lainamäärä

7.9
Hyvä

6

ferratum logo

12 – 120 kuukautta
Laina-aika

9.95 – 16.20 %
Korko

3000 – 30000 €
Lainamäärä

7.7
Hyvä

14

arkadia-rahoitus logo

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.90 – 38 %
Korko

2000 – 70000 €
Lainamäärä

7.8
Hyvä

Hae nyt!

7

lainasto logo

4 kuukautta
Laina-aika

19.9 – 27.92 %
Korko

100 – 600 €
Lainamäärä

7.6
Hyvä

8

24 – 72 kuukautta
Laina-aika

4.19 – 38 %
Korko

4000 – 20000 €
Lainamäärä

7.5
Hyvä

Kulutusluottoa voi käyttää moneen tarpeeseen​

Kulutusluotto, on luotto, jonka pankki tai rahoituslaitos myöntää lainan hakijalle. Hakuprosessi on yksinkertainen ja nopea. Se on nimensä mukaisesti tarkoitettu kuluttamiseen, eli sen saa käyttää juuri niin kuin haluat.

Kulutusluottoa myös pystyy usein myös hakemaan ilman vakuuksia tai takuita. Sinun ei siis tarvitse sitoa omaisuuttasi vakuudeksi tai pyytää takausta lainan saamiseksi. Kulutusluottoa kutsutaan myös kertaluotoksi ja kertalainaksi.

Kulutusluotot ovat yleensä lyhytaikaisia, alle viiden vuoden lainoja, joiden suurus on tuhansia euroja. Kulutusluoton summa vaihtelee tyypillisesti 1 000 ja 10 000 euron välillä. Kuitenkin jos lainalle pystyy antamaan vakuuden tai hankkimaan takaajan, voi lainoja hakea myös huomattavasti suuremmilla summilla ja pidemmillä takaisinmaksuajoilla.

Finguru.fi auttaakin sinua vertailemaan kulutusluottoja myöntävät pankit sekä muut rahoitusalan yritykset.

Kulutusluottojen korkokattoja on kiristetty viime vuosina ja vuosikorot vaihtelevat tyypillisesti 9 ja 30%:n välillä. Kulutusluottojen takaisinmaksuajat vaihtelevat ja ne sovitaan erikseen lainaa ottaessa. Yleisimmin kulutusluoton takaisinmaksuaika vaihtelee kuukaudesta vuoteen.

Erityisen käteviä kulutusluotot ovat silloin kun tarvitset lainaa heti. Esimerkiksi jos edessä on kodin remontti, lomamatka tai rahalle muuten vaan sattuisi olemaan käyttöä juuri nyt, voi kulutusluottoa hakea helposti.

 Kulutusluottojen suurin ero perinteisiin lainoihin, on että:

 • Niiden käyttötarkoitusta ei ole ennalta määritelty,
 • Et tarvitse vakuuksia tai takaajaa
 • hakemisessa ei kestä kauaa
 • ja rahat tulevat nopeasti tilillesi

Vertaa lainasi Fingurullla ja löydät vaivatta itsellesi sopivan lainan, jonka korot ovat kohdillaan!

Miksi kulutusluottoa eikä jotain muuta lainaa?

Elämä on täynnä yllätyksiä. Jotkut niistä ovat hyviä, jotkut stressaavia ja jotkut huonoja. Kulutusluoton avulla voit vastata näihin, tai kattaa muita tärkeitä menoja, vaikka säästöjä ei olisikaan. Aina on viime hetken välttämättömyyksiä, ja toisaalta välillä on parempi ostaa heti kuin säästää ja hankkia myöhemmin.

Tällaisina hetkinä kulutusluotto voi vastata hyvin tarpeisiisi. Kuitenkin kulutusluottoihin liittyy omat kikkansa ja nyrkkisäännöt. Siksi tämä sivu kokoaa yhteen kaiken oleellisen tiedon kulutusluotoista ja niiden hakemisesta.

Kulutusluotot poikkeavat hieman perinteisistä lainoista ja tässä on kuusi asiaa, mitä kulutusluotoista kannattaa ehdottomasti tietää:

 1. Sinulla on jonkin kalliimpi hankinta edessä kuten kodinkone, auto tai asunnon remontointi. Kulutusluotto voi olla todella hyvä tapa saada lainaa keskisuuriin hankintoihin, jotka ovat tarpeellisia juuri nyt, mutta joihin ei omat säästöt aina riitä.
 2. Kulutusluottojen korkoja on helppo vertailla Fingurulla. Näin löydät helposti lainan, jonka korot ovat perinteisen lainan tasolla.
 3. Kulutusluottoja voi hakea netissä tai puhelinsovellusten kautta.
 4. Yleensä voit itse tehdä takaisinmaksu suunnitelman, näin lainan ehdot eivät pääse yllättämään sinua. Voit tarvittaessa maksaa lainan etuajassa tai kuten alun perin suunniteltu. Monesti lainan maksua voi myös pidentää, mutta tähän usein liittyy uudelleenjärjestely maksuja.
 5. Lainaan ei tarvita vakuuksia taikka takaajaa.
 6. Hakuprosessi on huomattavasti helpompi kuin perinteisten lainojen kanssa.

Kulutusluotto voikin olla erinomainen ja nopea ratkaisu akuuttiin rahan tarpeeseen. Kun tarvitset lainaa, Fingurulla voit helposti verrata kulutusluottoja ja näin löytää alhaiset korot ja parhaat tarjoajat. Me olemme keränneet kaikki tarjoajat yhdelle sivustolle, että sinä löytäisit helposti parhaan lainan.

Mihin ja miten kulutusluotto voi käyttää?

Kulutusluoton voi käyttää mihin tahansa. Vaihtoehdot ovat rajattomat. Sillä voi maksaa lentoliput, laskut, ostaa kodinkoneita, tehdä asuntoremontin tai ostaa vaikka syntymäpäivälahjoja. Kulutusluotot sopivat täydellisesti lyhyen aikavälin nopeaksi rahoitusratkaisuksi.

Rahat siirtyvät suoraan tilillesi, ja sen jälkeen rahan voi joko nostaa, käyttää online-ostoksiin tai normaalilla korttimaksulla. On hyvä muistaa, että kulutusluoton voi ottaa vain omalle tililleen.

Jos aiot ostaa talon tai tehdä suuren sijoituksen, kulutusluotot eivät ole paras vaihtoehto sinulle. Ylipäätään jos tarvitset pidempää lainaa, kannattaa sinun miettiä vakuudellisia lainoja. Markkinoilta löytyy myös vakuudellisia kulutusluottoja, jolloin lainaa voi saada pidemmäksi aikaa ja pienemmällä korolla. Kuitenkin yleensä kulutusluotot ovat vakuudettomia, jolloin niiden korot ovat myös korkeammat kuin perinteisten lainojen.

Jos kuitenkin haluat suuren kulutusluoton ja pystyt tarjoamaan takaajan tai vakuuksia, voi kulutusluotosta käydä neuvottelemassa pankin kanssa.

Kauanko kulutusluoton saamiseen kestää?

Kulutusluotot ovat luonteeltaan nopeita ja ne soveltuvat myös äkilliseen tarpeeseen.

Kulutusluottoa on mahdollista saada tilillesi jopa 5 minuutissa. Kauan lainan myöntämisessä kestää riippuu kuitenkin lainantarjoajasta. Yleisesti ottaen lainan myöntämisestä saa kuitenkin tiedon välittömästi, yleensä viiveet johtuvatkin pankkisiirrosta. Jos olet tehnyt hakemuksen yöllä tai viikonloppuna, päätös voi tulla seuraavana työpäivänä.

Ota huomioon, että kulutusluotot kuuluvat pienlainojen alaiseen lainsäädäntöön. Tämä tarkoittaa, että lainoja ei siirretä tilillesi ikinä kello 23 ja 7 välisenä aikana. Yöllä haetut lainat sen sijaan siirtyvät tilillesi seuraavana päivänä.

Miksi vertailla kulutusluottoja Fingurulla?

Kulutusluottojen vertailu voi säästää sinulta jopa tuhansia euroa. Eri lainaajia kannattaakin ehdottomasti vertailla. Fingurulla löydä helposti yhdeltä sivulta alhaisimmat korot ja juuri sinulle sopiva ehdot!

Aivan kuten kuluttajat vertailevat eri tuotteiden hinnat myymälässä ennen ostopäätöksen tekemistä, on järkevää myös vertailla kulutusluottojen tarjoajia. Kulutusluotto voi olla erittäin näppärä tapa saada nopeaa taloudellista apua, kun sitä eniten tarvitset. Kuitenkin se kannattaa tehdä järkevästi eri tarjoajia vertaillen.

Kun haet kulutusluottoja, vaikuttaa sinun päätökseesi useat eri tekijät, kuten

 • Takaisinmaksun aikataulu,
 • Lainan saamisen nopeus,
 • Lainan korko
 • Mahdolliset palvelu ja nostomaksut
 • ja kuukausittainen takaisinmaksu erän suuruus.

Vertaile kulutusluotot helposti sivustollamme. Fingurulla löydät helposti kaiken tarvittavan tiedon mitä tarvitset kulutusluotontarjoajan valitsemiseksi.

Sivustollamme olemme kaiken oleellisen tiedon lisäksi keränneet paljon lainoihin liittyvää tietoa. Vaikka olisitkin keltanokka laina-asioissa, niin toivomme, että sivustomme tiedot auttavat sinut löytämään itsellesi sopivat rahoitusratkaisut.

Mitä kulutusluoton hakemiseen tarvitaan

Kulutusluoton hakeminen on huomattavasti kevyempää kuin perinteisen lainan hakeminen. Kulutusluottoa voikin myöntää kenelle tahansa täysi-ikäiselle jolla on vakituisia tuloja. Kulutusluottojen tarjoajilla on eri ehtoja, mutta kun täytät perusehdot, niin varmasti löydät lainantarjoajan.

Kulutusluottoa voi hakea, vaikka olisit pienituloinen tai eläkeläinen. Tämä usein vaikuttaa lainan määrään, mutta kun maksat ensimmäisen lainan ajallaan, monesti lainantarjoajat ovat valmiita nostamaan lainamääriä.

On kuitenkin tärkeää huomioida, että lainanantajilla voi olla erilaisia vaatimuksia hakijoille. Siksi paras tapa on tarkistaa vaatimukset aina ennen hakemuksen jättämistä. Näin vältät kielteisten lainapäätösten saamista ja säästät aikaa.

Vaikka kulutusluoton myöntämisen kriteerit vaihtelevat, ovat yleisimmät syyt kielteiseen päätökseen yksi seuraavista:

 1. Sinulla ei ole suomalaista pankkitiliä.
 2. Olet alle 18-vuotias.
 3. Sinulla ei ole säännöllisiä tuloja.
 4. Et ole Suomen kansalainen tai et omaa pitkäaikaisen asumisluvan Suomessa.
 5. Yrität siirtää rahoja tilille, joka ei ole omissa nimissäsi.
 6. Sinulta löytyy maksuhäiriömerkintöjä.

Kulutusluoton edut ja haitat

Kulutusluottoja tarjoavat sekä pankit, että luotonantajat.  Kulutusluottojen etuna on se, että kun luotto on kerran myönnetty, voit yleensä nostaa sitä silloin kun tarvitset. Tällöin niitä kutsutaan myös joustoluotoiksi.

Tällöin sinulle myönnetään käytännössä pitkäkestoinen luotto, jota voit nostaa erissä, aina samoilla ehdoilla. Näin sinun ei täydy hakea lainaa kahta kertaa, vaikka tarvitsisit satasen nyt ja toisen muutaman kuukauden päästä.

Yhteistä kaikille kulutusluotoille on, että yleensä rahat siirtyvät tilillesi nopeasti ja rahan hakeminen on helppoa. Vaikka kulutusluottojen korot ovat tulleet alas roimasti viime vuosina, kannattaa huomioida, että lainojen kulut voivat kasvaa nopeasti, jos maksuja ei suoriteta ajallaan. Tämän takia maksusuunnitelma kannattaakin tehdä sillä tavalla, että voit olla varma, että maksuaikataulun kanssa ei tule ongelmia.

Voit usein myös säästää rahaa, jos maksat lainan takaisin nopeammin kuin alun perin suunniteltua.

 Kulutusluottojen suurimmat edut ovat

 1. Voit hakea kulutusluottoja pankeista tai luotontarjoajilta
 2. Kulutusluoton hakeminen on yksinkertaista.
 3. Voit hakea kulutusluottoja milloin tahansa ja mistä tahansa.
 4. Kulutusluottojen käyttöä ei ole rajattu.
 5. Kun takaisinmaksu on suoritettu, kulutusluottosopimus päättyy.
 6. Et tarvitse vakuuksia tai takuita.

On kuitenkin hyvä huomioida, että kulutusluotot ovat suunniteltu pieneen ja keskisuureen rahan tarpeeseen. Tämän takia ne kuuluukin maksaa takaisin nopeasti. Koska ne ovat vakuudettomia lainoja, on niiden takaisinmaksun ehdot usein myös tiukat ja lainan uudelleenjärjestelyistä voi tulla palvelumaksuja. Kulutusluottoa pitääkin olla tarkkana, että summan voi maksaa takaisin sovitussa aikataulussa.

Lainan enimmäismäärä

Kulutusluotot vaihtelevat 1000 eurosta 60 000 euroon asti. Kulutusluoton enimmäismäärä riippuu sinusta ja palveluntarjoajasta. Ennen kaikkea tulosi vaikuttavat kulutusluoton enimmäismäärään.

Kulutusluoton rajaa voi yleisesti myös nostaa, jos olet saman tarjoajan asiakkaana pidempään ja hoidat maksusi tunnollisesti.

Mitä lainaa ottaessa pitää huomioida

Kulutusluoton hakemusprosessissa pitää huomioida seuraavat asiat:

 1. Miltä tarjoajalta löydät parhaat korot ja alhaisimmat palvelumaksut. Tämä on helppoa kun vertaat lainat Fingurulla.
 2. Varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat dokumentit lainan hakemiseen (henkilöllisyystodistus, tulotodistus, pankkitilin numero)
 3. Lainan takaisinmaksun ja noston ehdot. Tarkista, että lainassa ei ole korkeita palvelumaksuja, jotka muuttaisivat lainan kokonaishintaa.
 4. Tarkista, että lainantakaisinmaksu aika on realistinen.
 5. Tarkista, että täytät valitsemasi lainantarjoajan kriteerit, jotta vältyt negatiivisilta lainapäätöksiltä.

Lainan takaisinmaksu

Kulutusluoton takaisinmaksuaika on sovittavissa lainanantajan kanssa. Takaisinmaksuajat vaihtelevat yleensä 1 ja 3 vuoden välillä. Tyypillisesti luoton voi maksaa takaisin myös ennenaikaisesti. Tämä asia kannattaa tarkistaa ennen luoton ottamista, sillä se voi olla hyvä tapa säästää rahaa.  

Yleisesti ottaen lainaa maksetaan takaisin kuukausittain. Laina pitää maksaa takaisin sovitussa aikataulussa, tai muuten lainan uudelleen järjestelystä voi koitua lisämaksuja. Jos lainan takaisinmaksuaikataulu ei vaikuta realistiselta, niin lainaa ei kannata ottaa. Kulutusluoton saa maksettua takaisin parhaiten ja halvimmalla, kun sen maksaa ajallaan ja sovitusti.

 

Ennen lainan ottamista kannattaa tehdä nopea laskelma siitä, kuinka paljon pystyt säästämään kuukausituloistasi lainan takaisinmaksua varten. Erien maksaminen takaisin ajoissa lisää myös mahdollisuuksia saada lainaa helposti tulevaisuudessa.

Kulutusluotto Pähkinänkuoressa

Kulutusluoton hakeminen on helppo ja rahat siirtyvät tilillesi nopeasti. Lainan voi hakea netistä ja sen saa vertailtua helposti Fingurulla.

Tässä pähkinänkuoressa kaikki oleellinen kulutusluotoista.

– Kulutusluotto voi olla vakuudellinen tai vakuudeton. Jos pystyt tarjoamaan vakuuden, alentaa tämä yleensä korkoja ja mahdollistaa pidemmän takaisinmaksuajan.

– Laina maksetaan pankkitilillesi. Lainaa ei voi siirtää esimerkiksi perheenjäsenen tilille.

– Kulutusluotto maksetaan takaisin ennalta sovituissa erissä kuukausittain. Takaisinmaksuaika riippuu lainan suuruudesta ja henkilökohtaisesta sopimuksesta. Yleensä lainoja voi maksaa takaisin etuajassa.

– Tyypillisesti voit valita eräpäivän itse, jotta se sopii hyvin muihin tuloihisi ja menoihisi.

Tarkista nämä neljä asiaa ennen kuin teet kulutusluottosopimuksen

 1. Täytätkö kaikki lainanantajan kriteerit ja vaatimukset
 2. Onko luoton korko sopiva sinulle
 3. Voitko maksaa lainaa takaisin vaivatta kuukausittain
 4. Oletko vertaillut ja löytänyt parhaan lainan Fingurua hyödyntäen

Jos vastasit kaikkeen neljään ”kyllä” olet varmasti valmis hakemaan kulutusluottoa. Kuitenkin jos mieltäsi jäi vielä polttelemaan kysymyksiä, tarkista löydätkö niihin vastauksia ”Usein kysytyt kysymykset” alueelta.

Usein kysytyt kysymykset

1.Mikä lainan korko on?

Lainan korko, on maksu mitä maksat lainan tarjoajalle. Koron määrä vaihtelee, ja riippuu takaisinmaksuaikataulusta, sinun tuloistasi, siitä onko lainalla vakuuksia ja lainan tarjoajasta.  Yleensä kulutusluottojen vuosikorot kuitenkin ovat noin 20 – 30%. Mutta 2018 ja 2020 tehtyjen uusien lakimuutosten myötä ovat vuosikorot olleet laskussa. Korot joka tapauksessa vaihtelevat tarjoaja kohtaisesti ja parhaan koron löydät vertailemalla!

2.Voinko maksaa lainan etuajassa?

Kyllä. Yleensä on mahdollista maksaa lainan etuajassa, ja tämä onkin erinomainen tapa säästää rahaa, jos sinulla sattuu olla mahdollisuus kuitata laina ennen aikoja. Sinulla on vapaus tehdä oma takaisinmaksu suunnitelmasi. Tarkista tähän liittyvät säännöt kuitenkin lainanantajan sivustolta, koska sen säännöt voivat vaihdella. Kuitenkin suuri osa lainanantajista hyväksyy maksun etuajassa.

3.Voinko luottaa kulutusluotto tarjoajiin?

Nykyään useimmat palveluntarjoajat ovat luotettavia ja avoimia. Kilpailu on aiempaa kovempaa, joten myös lainojen korot ovat laskussa. Tämän lisäksi suomen pikalainalainsäädäntö on tiukentunut huomattavasti viimeisinä vuosikymmeninä.

4.Onko mahdollista saada kulutusluotto halvemmalla netistä kuin omasta pankista?

Tämä on mahdollista ja parhaiten asia selviää vertailemalla eri lainojen korkoja Fingurulla.

5.Onko lainan hakeminen maksullista?

Lainan hakeminen on täysin maksutonta. Lainoihin voi kuitenkin liittyä palvelumaksuja, joten tarkistathan etukäteen, mitä nämä mahdollisesti ovat.

6.Kuinka nopeasti saan lainan tililleni?

Maksuaikataulu riippuu omasta pankista ja lainanantajasta. Yleensä laina kuitenkin siirretään tilillesi samana päivänä. Mutta aika vaihtelee lainaajien välillä. Pisimmillään lainan saanti voi kestää jopa 48 tuntia.

Ota huomioon, että lainat eivät siirry tilillesi yöllä kello 23-7 välillä.

7.Miten ja kenen kanssa lainasopimus tehdään?

Finguru auttaa sinua vertailemaan eri lainantarjoajia ja ehtoja.  Lainasopimus kuitenkin tehdään aina sinun ja valitsemasi lainanmyöntäjän välille.

8.Voinko siirtää kulutusluoton vanhempieni tilille?

Valitettavasti tämä ei ole mahdollista. Kaikki kulutusluotot pitää siirtää lainanottajan tilille.

9.Voinko verrata lainoja pankkien hintoihin?

Me yritämme koota kaikki lainantarjoajat yhdelle sivulle. Voi kuitenkin olla, että jonkin pankin lainojen ehdot eivät ole helposti löydettävissä ja ne eivät siksi ole päässeet mukaan vertailuun.

10. Onko kulutusluotto ja joustoluotto sama asia?

Joustoluottoa käytetään tyypillisesti pienempien, mutta toistuvien hankintojen tekemiseen. Se toimii vararahaston tavoin siinä, missä luottokorttikin.

Kulutusluottoja käytetään yleensä isompien hankintojen tekemiseen ja se on usein kertaluontoinen. Joustoluotto taas on usein maksimi summa, josta voi nostaa itselleen sopivia määriä ennalta sovituin ehdoin.

11.Tarvitsenko vakuuksia lainan hakemukseen?

Voit hakea kulutusluottoa ilman vakuuksia.

12.Voinko hakea kulutusluottoja vaikka minulla on maksuhäiriömerkintä?

Tämä on yleensä este, mutta jotkin lainantarjoajat myöntävät lainaa myös maksuhäiriömerkinnän omaaville.

Kuinka kulutusluotto eroaa luottokortista?

Kulutusluottoja myönnetään kertaluontoisesti ja ne on maksettava takaisin sopimuksen mukaisesti. Laina maksetaan lainanhakijan pankkitilille.

Moni lainanantaja tarjoaa myös joustoluottoja, joka on luonteeltaan huomattavasti lähempänä luottokorttia, mutta omaavat monia pikalainojen etuja.