Nykyään lainan hakeminen on helppoa, ainakin silloin kun asioit netissä. Kun haet lainaa netistä, saat rahat nopeasti tilillesi.

Vaikka lainojen korot ovat tulleet alas lähivuosina, eri lainantarjoajien korot voivat kuitenkin vaihdella paljonkin. Voitkin siis säästää huomattavia summia rahaa, kun vertailet lainantarjoajat etukäteen.

Me olemmekin keränneet sinulle tietoa parhaista lainantarjoajista yhdelle sivustolle. Näin lainan vertaaminen on nopeaa ja vaivatonta!  

1

rahoitu logo

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.9 – 18.1 %
Korko

1000 – 60000 €
Lainamäärä

9.8
Loistava

2

lainakeraaja logo

12 – 240 kuukautta
Laina-aika

4.19 – 30.2 %
Korko

100 – 60000 €
Lainamäärä

9.7
Loistava

Hae nyt!

3

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.5 – 20 %
Korko

2500 – 60000 €
Lainamäärä

9.5
Loistava

Hae nyt!

4

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.9 – 18.1 %
Korko

1000 – 60000 €
Lainamäärä

9.2
Loistava

Hae nyt!

5

12 – 240 kuukautta
Laina-aika

4.19 – 30.2 %
Korko

100 – 60000 €
Lainamäärä

9.0
Loistava

Hae nyt!

6

my-lender logo

12 – 144 kuukautta
Laina-aika

4.19 – 30.5 %
Korko

2000 – 30000 €
Lainamäärä

8.8
Erittäin hyvä

Hae nyt!

2

omalaina logo

12 – 240 kuukautta
Laina-aika

4.19 – 30.5 %
Korko

100 – 60000 €
Lainamäärä

8.8
Erittäin hyvä

8

taskulaina logo

2 – 4 kuukautta
Laina-aika

25.7 – 25.7 %
Korko

300 – 600 €
Lainamäärä

8.7
Erittäin hyvä

Hae nyt!

3

saldo logo

12 – 88 kuukautta
Laina-aika

10.6 – 28.3 %
Korko

300 – 10000 €
Lainamäärä

8.6
Erittäin hyvä

10

rahalaitos logo

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.5 – 30.5 %
Korko

500 – 70000 €
Lainamäärä

8.5
Erittäin hyvä

Hae nyt!

11

freedom_fi logo

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.99 – 38 %
Korko

1000 – 60000 €
Lainamäärä

8.2
Erittäin hyvä

Hae nyt!

4

12 – 44 kuukautta
Laina-aika

26.4 – 26.4 %
Korko

100 – 5000 €
Lainamäärä

8.0
Hyvä

5

zmarta logo

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.99 – 38 %
Korko

1000 – 60000 €
Lainamäärä

7.9
Hyvä

6

ferratum logo

12 – 120 kuukautta
Laina-aika

9.95 – 16.20 %
Korko

3000 – 30000 €
Lainamäärä

7.7
Hyvä

14

arkadia-rahoitus logo

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.90 – 38 %
Korko

2000 – 70000 €
Lainamäärä

7.8
Hyvä

Hae nyt!

7

lainasto logo

4 kuukautta
Laina-aika

19.9 – 27.92 %
Korko

100 – 600 €
Lainamäärä

7.6
Hyvä

8

24 – 72 kuukautta
Laina-aika

4.19 – 38 %
Korko

4000 – 20000 €
Lainamäärä

7.5
Hyvä

Miten hakea lainaa netistä

Pikalainojen tarkoitus on auttaa sinua, kun rahan tarve on akuutti. Voit hakea lainaa netistä muutamassa minuutissa ja saada tarvitsemasi lainan hetkessä. Voit hakea pikavippejä, kulutusluottoja ja pikalainoja netistä helposti. Tässä on muutamia syytä, miksi hakea lainaa netistä:

 • Pikavipit, kulutusluotot ja pikalainat ovat todella helppo hakea netistä. Voit hakea lainaan missä vaan kunhan sinulla on internet yhteys ja tarvittavat dokumentit.
 • Kun vertailutat lainasi Fingurulla, ei lainasi korkokaan tule huimaamaan päätä
 • Tyypillisesti voit itse tehdä oman takaisinmaksu suunnitelmasi, eli voit maksaa lainan itsellesi sopivaan tahtiin.
 • Lainaan ei tarvita vakuuksia. Sinulla ei siis täydy olla säästöjä, riittää kunhan sinulla on tuloja.
 • Lainaa netistä kun haluat hakea lainaa helpommin kuin perinteisiä lainoja.
 • Haluat rahat nopeasti tilillesi

Onko lainan hakeminen netistä turvallista?

Enimmäkseen kyllä! On monia yrityksiä, jotka tarjoavat lainoja. Se on kasvavaa liiketoimintaa, ja kilpailu on kovaa. Voit helposti lukea palautetta mitä lainanantajat ovat saaneet, ja Finguru auttaa sinua vertailemaan eri lainat.  Digitoituvassa maailmassa suurin osa tarpeistamme voidaan ratkaista internetin kautta. Lainat niin ikään.

Kun tarvitset nopeaa apua rahapuolella, pikalainat voivat erinomainen valinta. Kun luet verkkosivuiltamme löytyvät tiedot ja vertailet eri lainanantajia, sinun ei tarvitse pelätä pikalainojen maailmaa. Sen sijaan löydät helposti halvimmat korot.

Mitä erilaisia lainoja on tarjolla?

Netistä voi hakea erilaisia lainoja, joiden ehdot vaihtelevat hieman toisistaan.

Lähtökohtaisesti netistä haettavat lainat ovat hieman perinteisiä lainoja pienempiä ja niiden takaisinmaksu aika on lyhyempi.

Pikalainat, pikavipit ja joustoluotot saat kuitenkin haettua helposti netistä ja ne tulevat tilillesi minuuteissa.

Yleiset säännöt, jotka on hyvä tietää

Pikalainaa saa käyttää miten itse haluaa. Sen käyttäminen tärkeän matkan, kuten häämatkan, tai juhlan maksamiseen voi auttaa luomaan muistoja. Laina pitää vain maksaa takaisin ajallaan.

Ennen kuin valitset luotonantajan, on järkevää verrata tarjoajia. Lainojen ehdot poikkeavat ja hinnat vaihtelevat riippuen tarjoajista. Ja sen takia onkin tärkeää aina verrata lainojen tarjoajat.

Olemmekin keränneet joitain tärkeitä termejä, jotka voivat auttaa sinua lainasopimuksen tekemisessä.

Mitä on henkilökohtainen lainasopimus?

Yksinkertaisesti sanottuna henkilökohtainen lainasopimus on lainanottajan ja luotonantajan välinen sopimus. Siinä esitetään lainan yksityiskohdat, mukaan lukien korko, lainan pituus, lainan takaisinmaksuaika ja mahdolliset lainaan liittyvät maksut.

Kun allekirjoitat tämän sopimuksen, hyväksyt nämä ehdot ja sitoudut siinä mainittuihin maksuihin. Siksi sen lukeminen ja terminologian ymmärtäminen on todella tärkeää. Lainan antajasta riippuen tiedot voivat vaihdella sopimuksessa.

Mitä on uudelleenjärjestely maksu tai viivästyssakko?

Saattaa olla, että nämä tiedot on kirjoitettu sopimukseesi. On tärkeää lukea lainasopimus ja tietää, voidaanko sinulta veloittaa tällaisia maksuja.

Kun maksat lainan ajallaan, ei tällaisia lisämaksuja tule.

Mitä on korko?

Korko on summa, jonka luotonantaja veloittaa varojen käytöstä prosentteina pääomasta. Pikalainojen korkokatto on vuoden 2018 lakiuudistuksen jäljiltä 30% vuodessa.

Mitä on takaisinmaksu?

Lainan takaisin maksaminen suoritetaan erissä. Nämä maksut suoritetaan usein kuukausittain. Ja korko lisätään kuukausimaksuihin. Lainanantajat antavat usein mahdollisuuden suunnitella oma palautusmaksuaikataulusi.

Mitä on vakuus?

Vakuus on omaisuutta, jota käytetään lainan takaamiseen. Vakuuksien on tarkoitus minimoida lainanantajien riski. Jos lainanottaja laiminlyö lainan, lainanantaja voi tarttua vakuuksiin ja myydä ne tappioidensa kattamiseksi. Vakuudet ovat tyypillisesti taloja, autoja tai muita arvokkaita tavaroita.

Mikä on vakuudeton laina?

Vakuudeton laina ei vaadi minkäänlaista vakuuksia. Sen sijaan, että lainanantajat vaatisivat lainanottajan omaisuutta vakuudeksi, ne myöntävät lainan lainanottajan luottokelpoisuuden ja tulojen perusteella.

Tyypillisesti pikalainat ovat vakuudettomia, mutta sen seurauksena niiden korot ovat hieman vakuudellisia lainoja korkeampia.

On suositeltavaa, että ymmärrät lainaan liittyvät maksut ennen kuin hyväksyt lainasopimuksen.

Mitä lainat ovat?

Laina on sopimus, jolla lainanantaja antaa lainanottajalle lainan, esineen tai tietyn määrän esineitä. Lainanottaja sitoutuu antamaan lainanantajalle takaisin niin paljon rahaa kuin hän on saanut. Tämän lisäksi lainanottaja maksaa tästä palvelusta, ja tämä maksu on lainan korko.

Pankkilainat tai pikavipit eivät näiden perusteiden suhteen poikkea toisistaan.

Lainoja voi ottaa kuka tahansa, jolla on oikeus solmia sopimuksia, yleensä kuka vain täysi-ikäinen. Jotkin tarjoajat voivat vaatia myös 21-vuoden ikää.

Lainojen määrä ja kesto sovitaan aina lainanantajan ja ottajan välillä. Kuitenkin yleinen nyrkkisääntö on, että pankit myöntävät pitkiä lainoja. Sen takia markkinoilla onkin paljon lyhyitä lainoja tarjoavia yrityksiä. Näitä pienlainoja tai pikavippejä yleensä yhdistää pienemmät summat ja lyhyemmät takaisinmaksuajat.

Lainojen korot vaihtelevat paljon ja sen suuruuteen vaikuttaa monet asiat. Korot voivat olla kiinteitä tai sidottu johonkin. Pikalainojen korkokatto on tällä hetkellä suomessa 30%, mutta moni luotonmyöntäjä kuitenkin tarjoaa lainaa huomattavasti pienemmällä korolla.

Jos lainalle antaa vakuuden tai takaajan, eli antaa jotain lainan pantiksi, on sen korko yleensä alhaisempi. Pankit vaativat tätä lähes poikkeuksetta, joka tekeekin lainan ottamisen hankalaksi heille, joilla ei ole entuudestaan omaisuutta.

Lainaa saa netistä ilman vakuuksia ja riittääkin kunhan lainanottajalla on vakituisia tuloja.

Miten Finguru voi auttaa sinua löytämään lainaa?

Finguru on vertailusivusto, autamme sinua vertailemaan useita lainanantajia. Näin voit helposti päättää, mikä lainanantaja ja lainatyyppi on sopiva sinun tarpeitasi varten. Sen lisäksi, että vertaamme lainanantajia puolestasi, tarjoamme blogissamme myös tietoa erilaisista lainoista ja rahoitusaiheista.

Kuitenkin tärkein meidän tarjoama palvelu on juuri lainojen helppo vertailu. Olemme keränneet sivustolle tämän hetken parhaita lainantarjoajia, jotta sinun on helppo vertailla niitä. Nopea vertailu voi säästää sinulta satoja euroja ja se ehdottomasti kannattaa aina kun mietit lainan ottamista!

Fingurulta löydätkin helposti tietoa lainoista, löydät kaikki parhaat tarjoajat ja vertailet helposti heidän tarjoukset.

Mitä etuja ja haittoja on siinä, että hakee lainaa netistä

Lainan hakemisen hyvät ja huonot puolet voivat vaihdella henkilöstä toiseen. Kuitenkin jotkin perusteet pitävät tilanteesta riippumatta.

 

 1. Kun haet lainaa netistä, sinun ei tarvitse mennä pankkiin tai tavata pankkihenkilöä kasvotusten. Jotkut saattavat ajatella, että kasvokkainen vuorovaikutus on turvallisempaa ja mukavaa. Kun taas toiset saattavat suosia helppoa lainan ottoa netistä.
 2. Lainan hakeminen netistä kestää vain muutamia minuutteja. Päinvastoin, lainan hakeminen pankilta voi kestää päiviä.
 3. Pienien lainojen korko voi olla korkeampi kuin perinteisten lainojen. Eri lainanantajien vertailu auttaa sinua löytämään alhaisimmat korot ja parhaan hinnan.
 4. Kun haet lainaa netistä, et tarvitse säästöjä, vakuuksia tai takaajaa, pelkät vakaat tulot riittävät.

Mihin voin käyttää lainaa netistä?

Kun haet lainaa netistä, ei sen mukana tule rajoituksia. Toisin kuin pankin myöntämät lainat, jotka on usein korvamerkattu tiettyyn tarkoitukseen.

Kun haet lainaa netistä, saat sen nopeasti ja voit käyttää sen mihin haluat tai mihin sitä eniten juuri sillä hetkellä tarvitset.

Yleisiä syitä lainan ottamiseen on muun muassa:

Talon remontti

Et voi tietää, milloin vesiputkivahinko on kylpyhuoneessasi. Jos palkkasi saamiseen on vielä muutama viikko, voi iskeä hätä. On selvää, ettet voi jättää kylpyhuonetta hoitamatta. Pikalainat, joita voit hakea internetistä, voivat auttaa sinua ratkaisemaan ongelman nopeasti.

Terveydenhuollon laskut

Ikävämmästä päästä ovat lääkärin laskut tai hammaslääkärillä käynnit. Mutta elämä välillä yllättää, etkä voi tietää milloin lääkäriin pitää mennä. Pikalaina voi poistaa hammassäryn heti.

Muuttokulut

Oletko löytänyt unelmiesi talon? Se on erinomaista! Liikkuminen voi olla aikaa vievää ja erittäin väsyttävää. Se vaatii rahaa ja aikaa. Pikalainat voivat auttaa sinua kattamaan muuttofirman kulut tai pizzat muutossa auttaville kavereille.

Häät

Häät ovat yksi tärkeimmistä päivistä, joita sinulla voi olla elämässäsi. Joten, ei ole mitään vikaa, jos se sattuu menemään vähän yli budjetin. Ansaitset parhaan kakun, parhaan tapahtumapaikan ja erinomaisen palvelun. Pikalainat voivat auttaa sinua venyttämään budjettia eikä karsimaan kuluista!

Lomailu

Mikäpä sen parempaa kuin ottaa pitkä viikonloppu itsellesi ja mennä aurinkoiselle Espanjan rannikolle. Mutta jos säästöjä ei satu vielä olemaan, pikalainat voivat auttaa sinua tarttumaan siihen halpaan äkkilähtöön!

Elektroniikka

Elämämme on suunniteltu nykyään tietokoneiden, matkapuhelinten ja muun elektroniikan ympärille. Riippumatta siitä kuinka vanha olet ja mitä teet työksesi, tarvitset todennäköisesti elektronisia laitteita usein elämässäsi. Joillekin ihmisille jopa päivää ilman puhelinta voi olla mahdoton ajatus. Kun olet elektroniikkakriisissä, pikalainat voivat auttaa sinua ratkaisemaan ongelman.

Lemmikkisi kulut

Rakastamme lemmikkejämme! Neljä tassua tai tyystin jalaton, on lemmikki ystäväämme meille hirmuisen tärkeitä. Heidän terveytensä on yhtä tärkeää kuin meidän oma, kuitenkin eläinlääkärikulut ovat usein yllättäviä ja isoja.

Nämä ovat vain esimerkkejä, mihin pienlainoja on haettu. Kuitenkaan kun haet lainaa netistä, ei sen mukana ole mitään rajoituksia mihin tarpeisiin sitä voi käyttää!

Lainan takaisin maksu

Lainan takaisinmaksu voi olla erittäin helppo prosessi, kunhan siihen varautuu hyvin. Suurin osa lainanantajista antaa sinulle vapauden suunnitella oman takaisinmaksuaikataulusi. Voit päättää, kuinka kauan ja kuinka usein maksat lainasi takaisin.

Kun onnistut tekemään realistisen suunnitelman, voit maksaa lainasi takaisin ongelmitta. Onkin tärkeää maksaa lainasi ajoissa. Jos olet myöhässä maksusta, voi lainaan tulla lisämaksuja, jotka nostavat lainan hintaan.

Joissain tapauksissa voit myös maksaa lainaa takaisin nopeammin kuin alun perin suunniteltu. Tällä tavalla voit maksaa lainan takaisin halvemmalla. Tämä on kuitenkin lainantarjoaja kohtaista. Jotkin lainantarjoajat eivät salli nopeutettua maksua tai vaativat siitä palvelumaksuja.

Pähkinänkuoressa

On olemassa useita lainoja, joita voit hakea netistä. Eri lainojen hakeminen netistä on helppoa ja rahat siirtyvät tilillesi melkein heti.  Lainaa voi hakea helposti ja lainanantajat saa vertailtua yksinkertaisesti Fingurun sivulla. Tässä pähkinänkuoressa tiedot lainantarjoajista netistä.

– Lainat maksetaan pankkitilillesi. Lainaa ei voi siirtää esimerkiksi kaverisi tilille.

– Yleensä voit valita eräpäivän itse, jotta se sopii hyvin muihin tuloihisi ja menoihisi.

– Lainat voivat olla vakuudellisia tai vakuudettomia. Jos pystyt tarjoamaan vakuuden, alentaa tämä yleensä korkoja ja mahdollistaa pidemmän takaisinmaksuajan.

Usein kysytyt kysymykset

 1. Miten lainanantajat tekevät rahaa?

Lainanantajat tienaavat lainojen koroilla. Tämän lisäksi lainoihin saattaa liittyä maksuja, erityisesti jos lainan takaisinmaksut myöhästyvät.  Jos lainan takaisinmaksu takkuilee voikin lainan kokonaissumma kasvaa nopeasti.

 1. Kuka voi hakea lainaa?

Lainanantajien vaatimukset vaihtelevat. Yleiset vaatimukset ovat kuitenkin seuraavat:

– Suomen kansalainen tai oleskelulupa

– Vähintään 18-vuotias

– Ei maksuhäiriömerkintöjä

– Suomalaisen pankkitilin omistaminen

– Lainahakemuksen täyttäminen

– Säännölliset tulot

 1. Mitä tapahtuu, jos epäonnistun takaisinmaksussa?

Useimmilla lainanantajalla on sopimuksessa kohta epäonnistuneille maksuille. Epäonnistuneet takaisinmaksut voivat johtaa palvelumaksuihin tai uudelleenjärjestely maksuihin. Jos maksut ovat myöhästymässä kannattaa lainaa uudelleen järjestellä ja olla aktiivisesti yhteydessä lainanantajaan heti kun tiedät, ettet kykene tekemään maksuerää.

 1. Onko luotettavaa hakea lainoja netistä?

Kyllä! Suurin osa lainanantajat ovat luotettavia rahoitusorganisaatioita. Olemme keränneet Fingurulle luotettavia tekijöitä joiden joukosta valita.

 1. Minulla ei ole pankkitiliä. Voinko antaa hakemukselle perheenjäseneni pankkitilin?

Yksi hakemuksesi läpi menemisen tärkeimmistä vaatimuksista on suomalaisen pankkitilin omistaminen. Lainaa ei voi ikinä hakea toisen ihmisen tilille.

 1. Mikä laina minun kanattaa hakea netistä? Onko pikalaina, pikavippi vai kulutusloutto paras minulle?

Tähän ei ole yhtä helppo vastausta. On suositeltavaa ymmärtää lainojen toiminta ja päättää, mikä laina sopii juuri sinulle. Finguru sivustolta löydät tietoa pikalainoista, pikavipeistä ja kulutusluottoista. Kuitenkin yleensä oleellisinta on alhaisin koroko, sopiva takaisinmaksu aikataulu ja alhaiset tai olemattomat lisämaksut. Paras tapa löytää pikavippi onkin vertailemalla eri tarjoajia Fingurulla.

 1. Mikä on vakuus?

Vakuus on omaisuutta mitä lainaottaja antaa pantiksi lainasta. Jos lainaa ei makseta takaisin, voi lainanantaja tällöin ottaa vakuuden omaan haltuunsa. Kuitenkin nettilainat ovat yleensä vakuudettomia.

 1. Mitä minun pitää tarkistaa ennen kui otan lainaa netistä?

Sinun kannattaa tarkistaa muutama asia ennen kuin haet lainaa netistä. Esimerkiksi, tarkistaa että sinulla on realistinen takaisinmaksusuunnitelma. Ymmärrä kaikki kohdat ennen sopimuksen allekirjoittamista. Ja ennen hakemuksen täyttämistä varmista, että täytät lainantarjoajan vaatimukset.

Kuinka lainaa netistä eroa perinteisestä lainasta? Kumpi on parempi?

Nettilainat mahdollistavat nopean lainan hyväksymisen, käsittelyn ja ne maksetaan usein saman päivän aikana. Viime vuosina lainsäädännön tiukentuessa ja kilpailun koventuessa, pikalainojen korot ovat tulleet nopeasti alas. Näin niiden hinta onkin laskenut jopa perinteisten lainojen tasolle.

Pankkilainat kuitenkin saattavat tarjota matalampia korkoja. Ja voit hakea suurempaa lainamäärää.

Perinteisen pankkipäätöksen saaminen voi kuitenkin kestää päiviä, ja hakuprosessi voi olla monimutkainen.

Pankkilainaa varten pitää lainanottajan myös yleensä antaa vakuus tai takaaja.

Nykyään pikaluotonantajien tarjoamat lainat ovat yhtä turvallisia kuin suurista pankeista peräisin olevat lainat. Voit etsiä myös tietoa lainan antajasta verkossa ja lukea palautteita.

Hyvä lainanantaja tarkistaa luottosi, paljastaa lainan kustannukset ja ehdot sekä tarkistaa, että laina on suhteutettu lainanottajan tuloihin ennen hakemuksen hyväksymistä.

Yksi ilmeisistä eroista pankkien ja netti lainanantajien välillä on henkilökohtainen vaihto pois fyysisestä pankista. Tämä mahdollistaakin osaltaan pikalainojen hinnan halpenemisen.

Jos arvostat henkilökohtaista vuorovaikutusta ja turvallisuutta tietää, kuka käsittelee lainaasi, pankki voi olla parempi vaihtoehto sinulle. Jos pysyt mieluummin kotona etkä tarvitse sen enempää palvelua on pikalaina helppo ja nopea tapa saada laina.

Kuinka nopeasti tarvitset rahaa, voi määrittää myös lainanantajan. Jos tarvitset lainaa nopeasti, ottamalla laina netistä voi olla sinulle sopivampi. Tyypillisesti saat nimittäin lainasi tilillesi muutamassa minuutissa.Pikalainojen myöntäjät voi usein käsitellä lainahakemuksen ja tehdä päätöksen nopeammin kuin pankit.

Huolimatta siitä, onko kyseessä luotonantaja-yritys tai pankki, paras laina on se, jonka kustannukset, ehdot ja ominaisuudet vastaavat tarpeitasi. Vertaamalla useita tarjouksia sekä pankki- että verkkoluotonantajilta, voit varmistaa, että saat itsellesi sopivan lainan.