Pikalainat ovat erinomaisia yllättävään rahan tarpeeseen. Lainaa on helppo hakea, eikä päätöstä joudu jäädä odottelemaan, vaan raha tulee nopeasti tilillesi.

Kuitenkin lainantarjoajia on paljon ja siksi Finguru.fi pyrkiikin auttamaan sinua löytämään parhaan lainan eri tarjoajien valikoimasta.

Tämän takia olemme koonneet tämän hetken parhaat pikalainojen tarjoajat yhteen paikkaan. Näin sinun on helppo vertailla eri vaihtoehdot ja löytää itsellesi sopiva laina!

1

rahoitu logo

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.9 – 18.1 %
Korko

1000 – 60000 €
Lainamäärä

9.8
Loistava

2

lainakeraaja logo

12 – 240 kuukautta
Laina-aika

4.19 – 30.2 %
Korko

100 – 60000 €
Lainamäärä

9.7
Loistava

Hae nyt!

3

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.5 – 20 %
Korko

2500 – 60000 €
Lainamäärä

9.5
Loistava

Hae nyt!

4

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.9 – 18.1 %
Korko

1000 – 60000 €
Lainamäärä

9.2
Loistava

Hae nyt!

5

12 – 240 kuukautta
Laina-aika

4.19 – 30.2 %
Korko

100 – 60000 €
Lainamäärä

9.0
Loistava

Hae nyt!

6

my-lender logo

12 – 144 kuukautta
Laina-aika

4.19 – 30.5 %
Korko

2000 – 30000 €
Lainamäärä

8.8
Erittäin hyvä

Hae nyt!

2

omalaina logo

12 – 240 kuukautta
Laina-aika

4.19 – 30.5 %
Korko

100 – 60000 €
Lainamäärä

8.8
Erittäin hyvä

8

taskulaina logo

2 – 4 kuukautta
Laina-aika

25.7 – 25.7 %
Korko

300 – 600 €
Lainamäärä

8.7
Erittäin hyvä

Hae nyt!

3

saldo logo

12 – 88 kuukautta
Laina-aika

10.6 – 28.3 %
Korko

300 – 10000 €
Lainamäärä

8.6
Erittäin hyvä

10

rahalaitos logo

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.5 – 30.5 %
Korko

500 – 70000 €
Lainamäärä

8.5
Erittäin hyvä

Hae nyt!

11

freedom_fi logo

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.99 – 38 %
Korko

1000 – 60000 €
Lainamäärä

8.2
Erittäin hyvä

Hae nyt!

4

12 – 44 kuukautta
Laina-aika

26.4 – 26.4 %
Korko

100 – 5000 €
Lainamäärä

8.0
Hyvä

5

zmarta logo

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.99 – 38 %
Korko

1000 – 60000 €
Lainamäärä

7.9
Hyvä

6

ferratum logo

12 – 120 kuukautta
Laina-aika

9.95 – 16.20 %
Korko

3000 – 30000 €
Lainamäärä

7.7
Hyvä

14

arkadia-rahoitus logo

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.90 – 38 %
Korko

2000 – 70000 €
Lainamäärä

7.8
Hyvä

Hae nyt!

7

lainasto logo

4 kuukautta
Laina-aika

19.9 – 27.92 %
Korko

100 – 600 €
Lainamäärä

7.6
Hyvä

8

24 – 72 kuukautta
Laina-aika

4.19 – 38 %
Korko

4000 – 20000 €
Lainamäärä

7.5
Hyvä

Mitä pikalainat ovat ja miten niitä voi hakea?

Pikalainat ovat lainoja, joita voi hakea henkilökohtaiseen käyttöön perinteisiä lainoja nopeammin. Niiden käytön suhteen ei ole rajoituksia, ja niitä voi käyttää esimerkiksi lomamatkan rahoittamiseen, häämenojen kattamiseen, tai vaikka talon kunnostamiseen. Niiden olennainen ero perinteisiin lainoihin, on se, että niiden hakemisessa ei kestä kauaa ja rahat tulevat nopeasti tilillesi.

Pikalaina-hakemuksen saa tyypillisesti tehtyä verkossa tai älypuhelimen sovelluksen kautta. Pikalainat ovat yleensä tavallisia lainoja pienempiä 100 ja 2000 euron välillä, mutta pikalainoja voi nykyään hakea aina 50 000 euroon saakka. Yleensä pikalainan takaisinmaksuaika vaihtelee kuukaudesta vuoteen, mutta maksuaika sovitaan lainaa ottaessa.

Miksi ottaa pikalainaa? – erot ja edut perinteisiin lainoihin verrattuna

Markkinoilta löytyy useita erilaisia lainoja kuten, asuntolainoja, autolainoja ja opintolainoja. Näitä perinteisiä lainoja myöntää yleensä pankit ja niitä varten lainaajan on todistettava varallisuutensa ja tämän lisäksi annettava takuu lainastaan.

Takuu tarkoittaa, että lainanottajan on laitettava osa omaisuudestaan takuuksi lainasta. Esimerkiksi asuntolainan ottajan pitää laittaa asuntonsa lainansa takuuksi, ja jos lainaa ei pysty maksamaan ottaa pankki asunnon itselleen. Opintolainan suomessa taas takaa valtio.

Pikalainoissa onkin moni etuja ja eroja perinteisiin lainoihin. Esimerkiksi:

1.     Pikalainojen käyttämistä ei määrittele muut tahot. Voit siis ottaa lainaa ja käyttää sen juuri niin kuin itse parhaaksi näet.

2.     Sinun ei tarvitse olla rikas ottaaksesi lainaa. Kun otat pikalainan niin ei sinun täydy antaa omaisuutta pantiksi, vaan yleensä riittää, kun sinulla on vakituisia tuloja, eli olet maksukelpoinen.

3.     Lainan hakeminen on helppoa voit hakea lainaa netistä, eikä sinun täydy neuvotella pankkien kanssa lainan ehtoja.

4.     Tämän takia sinun ei tarvitse myöskään huolehtia byrokratiasta. Pikalainaa hakiessasi sinun ei tarvitse hakea asiakirjoja aina lääkärin kirjoista äidin syntymätodistukseen.

5.     Voit hakea lainaa milloin tahansa ja mistä tahansa, et ole sidottu toimistotunteihin etkä omaan pankkiisi.

6.     Ennen kaikkea sinun ei tarvitse lähteä minnekään hakeaksesi lainaa. Kaikki hoituu helposti puhelimen sovelluksella tai tietokoneella verkossa.

7.     Rahat tulevat tilillesi lähes välittömästi ja siksi pikalainat sopivatkin erinomaisesti äkilliseen rahan tarpeeseen. 

Kun vertaat lainoja sivullamme löydät helposti parhaan ja halvimman lainan juuri sinun tarpeisiisi!

Kauanko pikalainan saaminen kestää?

Yleensä pikalainojen hakeminen on yksinkertaista ja niiden hakemiseen ei mene kauaa, kunhan sinulla on kaikki tarvittavat tiedot valmiina. Useimmat lainanantaja pyytävät sinua täyttämään yksinkertaisen online-hakulomakkeen, jonka voi täydentää joko verkossa tai suoraan tarjoajan sovelluksessa.

Pikalainat tulevat tilillesi yleensä nimensä mukaisesti, pikaisesti. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa riippuu kuitenkin lainantarjoajasta. Jotkut lainantarjoajat tallettavat varoja pankkitilillesi jopa tunnin kuluessa lainahakemuksen hyväksymisestä, mutta monella tarjoajalla voi kestää 12 tai pisimillään jopa 72 tuntia.

Jos otat lainaa yöllä, kannattaa huomioida, että rahat tulevat lain mukaan tilillesi vasta aamulla.

Nämäkin tiedot löydät näppärästi sivustoltamme, kun vertailet lainantarjoajia. Näin löydät nopeasti pikalainan, joka sopii sinun aikatauluusi

Miksi pikalainoja kannattaa vertailla?

Vastaus on yksinkertainen: löydät alhaisimmat korot ja juuri itsellesi sopiva ehdot!

Aivan niin kuin monet vertailevat lentoyhteyksiä ennen lentolipun ostamista, on järkevää verrata myös pikalainan tarjoajia. Pikalaina voi olla erittäin hyödyllinen tapa saada nopeaa taloudellista apua, kun sitä eniten tarvitset. Kuitenkin se kannattaa tehdä järkevästi eri tarjoajia vertaillen.

Kun haet pikalainaa, vaikuttaa sinun päätökseesi useat eri asiat kuten takaisinmaksun aikataulu, lainan korko ja kuukausittainen takaisinmaksu erän suuruus. Ja tietenkin myös kuinka nopeasti lainan saa tilille.

 

Kun vertailet lainoja sivustollamme, löydät helposti kaiken tarvittavan tiedon mitä tarvitset lainantarjoajan valitsemiseksi. Yleensä ottaen, voit itse muuttaa lainan määrää ja sen takaisinmaksu aikaa, mutta enää sinun ei täydy käydä jokaisen tarjoajan sivulla erikseen tutkimassa korkoja ja katsomaan myöntävätkö he juuri sinulle lainaa. Nyt kaikki sujuu entistä helpommin ja nopeammin yhdellä sivustolla!

Voinko minä hakea pikalainaa?

Oletko täysi-ikäinen, jolla on kyky hoitaa taloudelliset vastuut? Jos vastaus on kyllä, niin todennäköisesti löydät laintarjoajan, joka myöntää sinulle pikalainan.

On kuitenkin aina muistettava, että lainanantajilla voi olla erilaisia vaatimuksia hakijoille. Siksi paras tapa on tarkistaa kriteerit aina ennen hakemuksen jättämistä. Näin vältät kielteisten lainapäätösten saamista ja säästät aikaa ja energiaa.

Vaikka kriteerit vaihtelevat lainantarjoajien välillä, yleisimmät kriteerit pikalainan saamiseksi ovat:

1. Olet Suomen kansalainen tai omaat pitkäaikaisen asumisluvan Suomessa.

2. Omaat suomalaisen pankkitilin.

3. Olet vähintään 18-vuotias, monesti 21-vuoden ikä helpottaa lainan ottoa tai laskee korkoa.

4. Omaat puhtaan pankkihistorian, maksuhäiriömerkinnät ovat usein este lainan saamiselle.

5. Asut Suomessa.

Miten pikalainat toimivat?

Jos sinulla ei ole paljoa rahaa, voi tuntua ylivoimaiselta päästä lainojen maailmaan. Perinteisten lainojen monet vaatimukset, ovatkin suuri syy miksi helposti haettavat pikalainat ovat kasvattaneet suosiotaan. Ymmärtääksesi pikalainoja ei sinun täydy lukea paksuja kirjoja, vaan voit oppia kaiken mitä tarvitset tällä sivustolla.

Perinteiset lainat kuten asuntolaina tai autolaina ovat tarkoitettu juuri tätä tiettyä hankintaa varten. Kun otat lainan, talosi tai autosi toimii lainan vakuutena. Kuitenkaan pikalainat eivät usein vaadi vakuuksia eikä niiden käyttöä ole rajattu, miten tämä siis toimii?

Koska lainanantajalla ei ole pikalainoissa vakuuksia, lainasopimuksen lisäksi, on lainanottajilla suurempi riski. Siinä missä perinteiset pankit saavat aina omansa takaisin, pikalainan tarjoajilla voi olla vaikeaa saada rahansa takaisin, jos lainanottajasta tulee maksukyvytön. Ja koska pikalainoilla ei ole vakuuksia on niiden korko hieman perinteisiä lainoja korkeampi.

Perinteistä lainaa ottaessa, sinun täytyy myös todistaa, että sinulla on säästöjä. Tämä voi olla vaikeaa tai mahdotonta monelle ja siksi pikalainatarjoajat vaativatkin vain todisteen tuloistasi. Näin voit ottaa lainaa, vaikka sinulla ei vielä säästöjä olisikaan.

Toinen tapa miten pikalainan ottajat ovat vähentäneet riskiään on, että he eivät monesti lainaa suuria summia ensimmäisellä kerralla. Sen sijaan, kun olet maksanut ensimmäisen lainasi ajallaan, saat seuraavalla kerralla isompaa lainaa tai lainaa pienemmällä korolla. Ja näin mitä useammin maksat lainasi ajallaan, eli rakennat paremman luottamussuhteen lainanantajan ja itsesi välille, niin sitä pienemmällä korolla yleensä he myöntävät sinulle jatkossa lainaa.

Mikä on pikalainan enimmäismäärä, jota voin hakea?

Pikalainojen enimmäismäärät riippuvat luotonantajista, sinun tuloistasi, iästäsi ja mahdollisesti siitä, oletko ottanut kyseiseltä tarjoajalta lainaa aikaisemmin. Lainan enimmäismäärät voit helposti tarkistaa sivustoltamme, ja näin säästät aikaa, kun et joudu tarkistamaan jokaista tarjoajaa erikseen.

Tyypillisesti pikalainat kuitenkin ovat pienempiä kuin perinteiset lainat. Yleensä lainamäärät liikkuvat sadoissa tai muutamissa tuhansissa euroissa. Kuitenkin yhä useampia lainantarjoaja on valmis myöntämään lainoja aina 50 000 euroon saakka. 

Kuitenkin lainaa ottaessa kannatta huomioida oma taloudellinen tilanne ja kyvykkyys maksaa laina takaisin. Vaikka pikalainoja varten, ei lainanottajan täydy antaa vakuuksia, pitää se kuitenkin maksaa takaisin. Monissa pikalainoissa on myös suhteessa korkeat korot ja muita uudelleen järjestelymaksuja, joten kannattaa lainat maksaa ajallaan.

Onkin suositeltavaa, että et ota enempää lainaa kuin tarvitset ja jonka pystyt vaivatta maksamaan takaisin. Kun otat lainan minkä pystyt maksamaan takaisin suunnitellusti ajallaan, ovat pikalainat helppo ja nopea tapa saada rahaa järkevällä hinnalla.

Mitä minun pitää huomioida lainaa ottaessa?

Pikalaina voi olla erittäin näppärä työkalu, kun sinulle iskee rahan tarve ja aika on kortilla. Vaikka lainaa ottaisikin kiireessä, kannattaa sinun kuitenkin ottaa huomioon muutamia tekijöitä ennen kuin haet pikalainaa.

1.     Lue huolellisesti kaikki pikalainan myöntämiseen tarvittavat vaatimukset. Kun täytät kaikki vaatimukset voit olla luottavaisin mielin, että laina myönnetään, eikä aikaa mene hukkaan turhia hakemuksia lähetellessä.

2.     Kuka on paras lainanantaja? Vaikka joku myöntää lainaa sinulle, ei se tarkoita, että kyseessä olisi paras diili. Tämän takia kannattaakin tarkistaa, että saat lainaa mahdollisimman hyvillä ehdoilla.

Kun vertailet lainanantajia kannattaa ottaa huomioon muutamia tärkeitä seikkoja.

1.     Mikä on lainan korko, ja tarjoaako joku lainaa halvemmalla

2.     Liittyykö lainaan lisämaksuja, jotka korottavat sen kokonaishintaa

3.     Jos epäilet, että sinun mahdollisesti pitää pidentää takaisinmaksuaikaa, tarkistathan, tuleeko tästä uusia kuluja. Lainanmaksujen myöhästyminen ja maksujen uudelleenjärjestely voi tulla kalliiksi.

4.     Onko maksuaikataulu sinulle sopiva

5.     Tarjoaako lainanantaja muita etuja, jotka kiinnostavat sinua, kuten kanta-asiakasetuja

Me olemme tehneet vertailun helpoksi, jotta sinä löytäisit juuri sinulle sopivan lainantarjoajan.

Miten pikalainan voi maksaa takaisin parhaiten?

Pikalainat voivat pelastaa monesta pinteestä ja ovat hyvä tapa saada lisää rahaa käyttöösi nopeasti. Ei kuitenkaan kannata unohtaa, että laina pitää myös maksaa takaisin sovitussa aikataulussa. Tämän takia ei kannatakaan ottaa lainaa, jos sen maksuaikataulu ei vaikuta realistiselta. Yleisesti ottaen lainaa maksetaan takaisin kuukausittain.

Lyhyesti sanottuna, pikalainan saa maksettua takaisin parhaiten, kun sen maksaa ajallaan.

Ja kun mietit takaisinmaksua, kannatta ensin laskelmoida kuinka paljon sinulla on rahaa lainan takaisinmaksuun kuukausittain. Kun omat tulosi ja lainan takaisinmaksu suunnitelmat ovat harmoniassa, ei lainojen kulut karkaa käsistäsi.

Mihin pikalainaa kannatta hakea?

Se riippuu pitkälti omista tarpeistasi. Pikalainoja voi käyttää lähes mihin tahansa tarkoitukseen, eikä niiden käyttöä rajoita perinteisten lainojen säännöt. Sen takia pikalainat antavatkin sinulle paljon vapautta.

Kitenkin kannattaa muistaa, että pikalainat ovat usein kalliimpia kuin perinteiset lainausvaihtoehdot. Tämä tarkoittaa, että joko niiden korot tai kulut ovat perinteistä pankkilainaa korkeampia. Niiden etuna onkin se, että rahaan pääsee käsiksi nopeammin. Tämän takia lainaa kannattaakin hakea pieniin, akuutteihin tai yllättäviin tarpeisiin, jotka voit maksaa helposti takaisin.

Jos haluat lainan, joka on suuri omiin tuloihisi nähden ja näin tarvitset paljon aikaa sen takaisinmaksamiseen, ei pikalaina välttämättä ole hyvä vaihtoehto. Jos olet esimerkiksi auto-ostoksilla tai mietit isoa remonttia, kannattaa kääntyä perinteisten pankkien pariin. Jos taas palkkasi on myöhässä tai jääkaappi on yllättäen ottanut lopputilin, voi pikalaina olla mitä mainioin apu.

Eri ihmisillä on kuitenkin eri tarpeita, ja eri tuloja, joten yhtä sääntöä ei lainan ottoon voi antaa.

Joissakin tapauksissa pikalainat voivat olla jopa halvempia kuin perinteiset pankkilainat. Eli jos et löydä matalakorkoista luottokorttia tai matalakorkoista perinteistä lainaa, tai jos luottokorttisi luottorajat eivät riitä tarpeitasi varten, kannattaa harkita pikalainan ottamista.

Pähkinänkuoressa pikalainat voivat olla tietyissä olosuhteissa erinomainen laina tarpeisiisi. Ja sivustoltamme voit helposti vertailla, kuka tarjoaa juuri sinulle sopivinta pikalainaa.

Pikalainat pähkinänkuoressa

Pikalainojen ensisijainen tarkoitus on antaa sinulle nopea ratkaisu peruselämän kuluihin. Ne eroavat hieman luottokorteista ja perinteisistä pankkilainoista. Niiden korot ovat yleensä hieman korkeammat kuin perinteisten lainojen, mutta toisaalta sinulla ei pidä olla säästöjä tai vakuuksia niiden ottamiseksi.

Toisin kuin perinteisten lainojen kanssa, pikalainojen päätöksi ja siirtymisiä sinun ei täydy odotella.  Pikalainat näkyvät tililläsi yleensä muutaman tunnin kuluttua lainan otosta, ja viimeistään muutamassa päivässä.

Vastuu ja riskit kuuluvat aina lainanottajalle. Tämän takia, kannattaakin lainaa ottaessa olla suhteellisen varma seuraavien kuukausien tuloistaan. Näin ei synny ikäviä ongelmia lainan takaisinmaksun kanssa. Jos pikalainan maksaminen ei suju, niin voi sen kanssa syntyä ongelmia kuin minkä tahansa muunkin velan kanssa.

Korot riippuvat pääasiassa lainanantajasta ja takaisinmaksuaika riippuu pääasiassa lainanottajasta. Monet pikalainan antajat tarjoavat joustavia takaisinmaksuaikatauluja, joita voit räätälöidä itsellesi. Pidempi takaisinmaksuaika, kuitenkin yleensä tarkoittaa, että joudut maksamaan enemmän korkoina.

Pikalainan hakemisesta päättäessä kannattaa aina vertailla useita pikalainoja, jotta löydät parhaat korot ja itsellesi sopivimman tarjoajan. Me olemme keränneet sinulle kaikki näppärästi yhdelle sivustolle, jotta löydät juuri sinulle sopivan lainan vaivattomasti!

Kun olet valmis ottamaan lainaa, käy läpi nämä 5 asiaa

Olet lukenut tämän sivuston neuvot. Tämän jälkeen olet miettinyt, kuinka paljon rahaa tarvitset, miettinyt takaisinmaksuajan ja löytänyt sopivan lainantarjoajan.

Todennäköisesti homma on jo hallussa, mutta varmassa vara parempi, joten ennen lainan hakemista käy läpi vielä tämä lista:

  1. Täytät lainanantajan kriteerit pikalainan hakemiseksi.
  2. Sinulla on tarvittavat asiakirjat lainan hakemiseen (ainakin todiste tuloista, henkilöllisyystodistus)
  3. Mietit realistisen takaisinmaksusuunnitelman.
  4. Ymmärrät mahdolliset lisäkulut, joita lainasta voi syntyä (esim. lainan uudelleen järjestely)
  5. Olet varma, että vertailit lainantarjoajat sivustollamme ja löysit juuri sinulle sopivan lainan!

Jos olet käynyt läpi tarkistusluettelon, olet varmasti valmis lähettämään hakemuksesi!

Usein kysytyt kysymykset pikalainoista:

1.  Miten saan nopean pikalainan?

Ensin etsi sopiva lainantarjoaja, joka myöntää lainoja sinun haluamassasi aikataulussa. Eri lainantarjoajilla voi lainan myöntämisessä kestää tunnista aina kolmeen päivään, sivustoltamme löydät tämän tiedon helposti. Varmista myös, että täytät lainanmyöntäjän kriteerit, jotta lainahakemuksesi varmasti hyväksytään.

2. Kuinka paljon pikalainaa voin saada?

Tämä riippuu täysin palveluntarjoajasta, tuloistasi ja oletko ottanut lainaa kyseiseltä tarjoajalta aikaisemmin. Pikalainaa voi suurimmillaan saada aina 50 000 euroon saakka. On kuitenkin suositeltavaa miettiä itselleen sopiva määrä etukäteen, sillä lainan kasvaessa, joudut maksamaan myös enemmän korkoa.

3. Voinko verrata pikalainoja?

Kyllä voit ja sinun ehdottomasti pitäisi! Pikalainatarjoajien ehdoissa on suuria eroja, joten vertailemalla voit varmistaa, että löydät juuri sinulle parhaan tarjouksen. Voit tehdä helpon vertailun verkkosivuillamme.

4. Voinko hakea pikalainaan?

Pikalainojen perusvaatimuksiin kuuluu, että olet vähintään 18-vuotias, omaat vakituiset tulot, sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä ja omaat suomalaisen pankkitilin.

Vaatimukset kuitenkin vaihtelevat hieman, joten tarkempaa tietoa saat klikkaamalla pikalainatarjousta ja tarkistamalla yksityiskohdat.

5. Kauanko rahojen saaminen kestää?

Tämä riippuu lainantarjoajasta. Yleensä lainan saamisessa kestää muutamista tunneista muutamaan päivään. Tarkemman lainantarjoaja kohtaisen tiedon löydät helposti sivustoltamme.

6. Voinko luottaa pikalainan tarjoajiin?

Nykyään useimmat palveluntarjoajat ovat luotettavia ja avoimempia kuin menneinä aikoina. Kilpailu on aiempaa kovempaa, joten myös lainojen korot ovat laskussa. Tämän lisäksi suomen pikalaina lainsäädäntö on tiukentunut huomattavasti viimeisinä vuosikymmeninä.

Jos sinulla on epäilyksiä, voit myös nopeasti tutkia verkosta yrityksen rekisteritunnuksen ja lukea muiden asiakkaiden arvioita.

7. Voinko hakea pikalainaan, jos olen eläkeläinen, pienituloinen työntekijä tai opiskelija?

Pikalainoja voi hakea, vaikka olisit pienituloinen. Tärkeämpää lainan saamiseksi on, että luottotietosi ovat kunnossa, ja omaat vakituisia tuloja.

Tulotasosi vaikuttaa yleensä myös lainattavaan maksimi summaan, kuitenkin jos maksat lainat ajallaan, voi lainantarjoaja nostaa maksimilainarajaa.

8. Voinko saada pikalainaa käteisellä?

Valitettavasti tämä ei ole vaihtoehto. Pikalainat maksetaan pankkitilillesi. Lisäksi pikalainayhtiö tarkistaa automaattisesti hakijan luottotiedot turvamenettelynä.

9. Paljonko pikalainojen korot ovat?

Tämä riippuu lainanottajasta, lainantarjoajasta, laina-ajasta, iästä ja tuloista. Yleensä korot liikkuvat 4%-30% välillä.

10. Onko pikalaina ja perinteinen laina erilainen?

Kyllä, perinteisissä lainoissa ja pikalainoissa on pieniä eroja. Perinteiset lainat vaativat usein vakuuksia ja olemassa olevia säästöjä. Pikalainat eivät yleensä vaadi kumpaakaan, vaan pelkästään hyviä luottotietoja ja vakaat tulot.

11. Miten pikalaina poikkeaa luottokortista?

Luottokortin avulla voit käyttää rahaa, jota sinulla ei vielä ole, eli luottoa. Luottokorttisi tarjoaja asettaa luottorajan, joka voi olla muutama sata tai useita tuhansia euroja. Tämä on maksimi, jonka voit lainata kerrallaan tai kuukauden aikana.

Pikalainoja myönnetään taas kertaluontoisesti ja ne on maksettava takaisin sopimuksen mukaisesti. Moni pikalainayhtiö tarjoaa joustoluottoa, joka on luonteeltaan huomattavasti lähempänä luottokorttia, mutta omaavat monia pikalainojen etuja.

12. Pitäisikö minun hankkia luottokortti, pikalaina vai perinteinen laina?

Vastataksesi tähän kysymykseen sinun on ymmärrettävä, tarpeesi ja erot luottokortin, pikalainan ja perinteisen lainan välillä. Paras vaihtoehto riippuu siitä, kuinka usein tarvitset lainaa, ja minkä suuruista lainaa olet suunnitellut. Sivustoltamme löydä laajasti tietoa eri rahoitusmekanismien eduista ja haitoista, jotta voit valita sinulle parhaan vaihtoehdon.