Pikavippi on ollut suomalaisten suosiossa jo vuosikymmeniä. Eikä niiden suosion kasvulle näy olevan loppua!

Eikä tämä ole ihme, markkinoille on nimittäin saapunut uusia lainantarjoajia samalla kun lainojen korot ovat painuneet historiallisen alas. Pikavipeistä onkin tullut järkevän hintainen ja nopea tapa rahoittaa ostoksia.

Me olemme keränneet sinulle tietoa pikavipeistä ja arvioineet eri lainantarjoajat. Näin sinun on helppo löytää pikavippi tarpeisiisi!

1

rahoitu logo

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.9 – 18.1 %
Korko

1000 – 60000 €
Lainamäärä

9.8
Loistava

2

lainakeraaja logo

12 – 240 kuukautta
Laina-aika

4.19 – 30.2 %
Korko

100 – 60000 €
Lainamäärä

9.7
Loistava

Hae nyt!

3

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.5 – 20 %
Korko

2500 – 60000 €
Lainamäärä

9.5
Loistava

Hae nyt!

4

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.9 – 18.1 %
Korko

1000 – 60000 €
Lainamäärä

9.2
Loistava

Hae nyt!

5

12 – 240 kuukautta
Laina-aika

4.19 – 30.2 %
Korko

100 – 60000 €
Lainamäärä

9.0
Loistava

Hae nyt!

6

my-lender logo

12 – 144 kuukautta
Laina-aika

4.19 – 30.5 %
Korko

2000 – 30000 €
Lainamäärä

8.8
Erittäin hyvä

Hae nyt!

2

omalaina logo

12 – 240 kuukautta
Laina-aika

4.19 – 30.5 %
Korko

100 – 60000 €
Lainamäärä

8.8
Erittäin hyvä

8

taskulaina logo

2 – 4 kuukautta
Laina-aika

25.7 – 25.7 %
Korko

300 – 600 €
Lainamäärä

8.7
Erittäin hyvä

Hae nyt!

3

saldo logo

12 – 88 kuukautta
Laina-aika

10.6 – 28.3 %
Korko

300 – 10000 €
Lainamäärä

8.6
Erittäin hyvä

10

rahalaitos logo

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.5 – 30.5 %
Korko

500 – 70000 €
Lainamäärä

8.5
Erittäin hyvä

Hae nyt!

11

freedom_fi logo

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.99 – 38 %
Korko

1000 – 60000 €
Lainamäärä

8.2
Erittäin hyvä

Hae nyt!

4

12 – 44 kuukautta
Laina-aika

26.4 – 26.4 %
Korko

100 – 5000 €
Lainamäärä

8.0
Hyvä

5

zmarta logo

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.99 – 38 %
Korko

1000 – 60000 €
Lainamäärä

7.9
Hyvä

6

ferratum logo

12 – 120 kuukautta
Laina-aika

9.95 – 16.20 %
Korko

3000 – 30000 €
Lainamäärä

7.7
Hyvä

14

arkadia-rahoitus logo

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.90 – 38 %
Korko

2000 – 70000 €
Lainamäärä

7.8
Hyvä

Hae nyt!

7

lainasto logo

4 kuukautta
Laina-aika

19.9 – 27.92 %
Korko

100 – 600 €
Lainamäärä

7.6
Hyvä

8

24 – 72 kuukautta
Laina-aika

4.19 – 38 %
Korko

4000 – 20000 €
Lainamäärä

7.5
Hyvä

Mitä pikavipit ovat ja miten niitä voi hakea?

Yksinkertaisesti sanottuna, pikavippi on lyhytaikainen laina. Yleensä niiden suuruus vaihtelee 50 ja 1000 euron välillä.

Tyypillistä pikavipeille on, että ne saadaan haettua helposti ja siirtyvät nopeasti tilille. Yleisesti ottaen ne ovat myös vakuudettomia. Tämä tarkoittaa, että riittää kunhan voit todistaa, että sinulla on tuloja.

Vaikka pikavipit ovat yleensä pienempiä summia, voi niitä nykyään hakea aina 50 000 euroon saakka.

Pikavippien hakeminen on ennen kaikkea helppoa ja vaivatonta. Hakemus tapahtuu joko luotonantajan verkkosivuston kautta, älypuhelinsovelluksista tai tekstiviestillä. Päätökset tulevat nopeasti ja tarvitset vain muutaman dokumentin täyttääksesi hakemuksen.

Yleensä pikalainan takaisinmaksuaika vaihtelee kuukaudesta vuoteen. Mutta maksuaika vaihtelee ja se sovitaan erikseen lainaa ottaessa. Pikavippiä kutsutaan myös pienlainaksi. 

Miksi ottaa pikavippi?

Yllättäviä menoja sattuu kaikille. On syntymäpäiviä, häitä, matkoja, joulua ja muita erikoispäiviä, jotka saattavat venyttää kukkaron nuoria. Tämän lisäksi on epämiellyttävämpiä menoja kuten rikkinäisiä jääkaappeja ja autoja.

Silloin kuin rahan tarve on välitön, mutta seuraavaan palkkaan on vielä aikaa, saattaa pikalaina tai pikavippi olla erinomainen ratkaisu. Näin pääset nauttimaan erityisistä päivistä ilman huolia tai saat startattua auton silloin kun sitä tarvitset, etkä silloin kun palkka tulee tilillesi.

Pikavipin on tarkoitus auttaa sinua, kun rahan tarve on akuutti. Voit hakea pikavippin muutamassa minuutissa ja saada tarvitsemasi rahamäärän hetkessä. Tässä on 5 syytä, miksi pikavippiä voi hakea:

 • Pikavippi on todella helppo hakea. Voit hakea pikavippiä kotona, bussipysäkillä, puistossa jne. kunhan sinulla on internet yhteys ja tarvittavat dokumentit.
 • Kun vertailutat lainasi Fingurulla, ei lainasi korkokaan tule huimaamaan päätä
 • Voit itse tehdä takaisinmaksu suunnitelman, eli maksaa lainan itsellesi sopivaan tahtiin.
 • Lainaan ei tarvita vakuuksia. Sinulla ei siis täydy olla säästöjä, riittää kunhan sinulla on tuloja.
 • Hakuprosessi on paljon yksinkertaisempi kuin perinteisten lainojen kanssa.

Pikavippi voikin olla erinomainen ja nopea ratkaisu akuuttiin rahan tarpeeseen. Kun tarvitset rahaa nopeasti, voit verrata Fingurulla pikavippejä, löytää alhaiset korot ja parhaat tarjoajat.

Me olemme keränneet kaikki tarjoajat yhdelle sivustolle, että sinä löytäisit helposti parhaan lainan.-

Mihin ja miten pikavippiä voi käyttää?

Pikavippi poikkeaa jonkin verran perinteisistä lainoista, ja sillä on omat selkeät etunsa.

Perinteisiä lainoja löytyy erilaisia, mutta ne on monesti sidottu tiettyyn ostokseen. Asuntolainan saa asuntoa ostaessa, opintolainoja myönnetään opiskelijoille.

Näitä perinteisiä lainoja myöntää kivijalka pankit. Saadaksesi sellaisen niitä varten lainaajan on todistettava varallisuutensa ja tämän lisäksi annettava takuu lainastaan. Asuntolainan kohdalla vakuutena toimii asunto, opintolainan taas takaa valtio.

Mutta, entä jos sinulla ei ole säästöjä tai et ole ostamassa omaisuutta, joka kelpaisi vakuudeksi lainalle? Tällöin perinteiset pankit eivät myönnä lainoja.
Ja tämä onkin yksi pikavipin tärkein etu verrattuna perinteisiin lainoihin verrattuna. Sen voi käyttää mihin tahansa, eikä sinulla täydy olla säästöjä entuudestaan. Sen sijaan riittää, kunhan sinulla on tuloja.
Yksi tärkeimmistä eroista siis on, että pikavipin saaminen ei vaadi vakuuksia, takuuta tai säästöjä, eikä sen käyttöä ole rajattu.

Mitkä ovat edut ja erot perinteisiin lainoihin verrattuna?

 1. Voit hakea pikavippiä milloin tahansa ja mistä tahansa. Sinun ei tarvitse mennä pankkiin asioimaan, kaikki hoituu netin välityksellä. Eli hakemusprosessi on helpompi kun perinteistä lainaa hakiessa.
 2. Pikavipin käyttämistä ei määrittele muut tahot. Se tarkoitta, että voit hakea pikavippiä ja käyttää sen juuri niin kuin haluat.
 3. Hakuprosessi on lyhyt, päätökset tulevat pikaisesti ja rahat tulevat tilillesi nopeasti.
 4. Korot voivat olla tietyissä tilanteissa jopa matalampia, kuin perinteisten lainojen. Kun vertaat lainoja Fingurulla löydät helposti parhaan ja halvimman lainan juuri sinun tarpeisiisi!

Kauanko pikavipin saaminen kestää?

Yleensä pikavipin saamisessa kestää vain minuutteja!

Hakemus prosessi on helppo ja nopea. Kunhan sinulla on kaikki tarvittavat tiedot valmiina, on pikavipin hakeminen lasten leikkiä.

Suurin osa pikavipin tarjoajista pyytää sinua täyttämään yksinkertaisen online-hakulomakkeen. Tämän voit täydentää joko verkossa tai tekstiviestillä. Joillain tarjoajilla on myös omat älypuhelin sovellukset, jotka tekevät lainan hakemisesta vielä helpompaa.

Rahojen siirtymiseen tilillesi vaikuttaa myös muut tekijät. Esimerkiksi jos haet pikavippiä yöllä, rahat tulevat tilillesi vasta seuravana päivänä. Tämä johtuu suomen lainsäädännöstä, ja lainoja ei saa siirtää kello 23 ja 7 välillä.

Vaikka pikavipin saaminen parhaimmillaan kestää muutamia minuutteja, monella tarjoajalla voi kestää pidempäänkin. 12 tuntia on hyvin normaali odotusaika, mutta  pisimillään voi lainaa joutua odottamaan jopa 48 tuntia.

Kun vertailet pikavipit sivustomme löydät nopeasti pikavipin, joka sopii sinun aikatauluusi.

Mitä tarvitsen pikavipin hakemiseen?

Kun haet pikavippiä, tarvitset:

 • Pankkitilisi numeron, pikavipin voi hakea vain omalle tililleen
 • Henkilötietosi (esim. passi tai henkilökortti)
 • Ja usein myös todisteen tuloistasi. Esimerkiksi kuvakaappauksen tilitiedoistasi, mistä näkyy eläke, opintotuki tai palkkasi.

Miksi vertailla pikavippiä?

Kuka ei haluaisi parhaita tarjouksia, alhaisimpia korkoja ja nopeinta palvelua? Sinun kannattaa vertailla pikavippiä, jotta voit säästää selvää rahaa.

Ennen kuin ostat puhelimen tai lentolipun, vertailet hintoja ja muita tärkeitä asioita. Onkin järkevää verrata myös pikavipin tarjoajia kun tahdot parhaan lainan. Me olemme keränneet jo kaiken oleellisen tiedon yhdelle sivulle, jotta voisit säästää selvää rahaa helposti ja nopeasti.

Kun haet pikavippiä, harkitse näiden tekijöiden vertailemista:

 1. Kuinka nopeasti rahan saa tilille. Jos sinulla on syntymäpäivälahja ostettavana huomisiin juhliin, ei kannattaa hakea lainaa, joka saapuu vasta päiviä myöhemmin. Jos taas sinulla on pari päivää aikaa, voit säästää rahaa ottamalla hitaamman lainan.
 2. Lainan korko. Lainan korko on yleisesti lainan suurin kulu, joten vertailemalla korkoja voi säästää satoja euroja.
 3. Muut kulut. Lainan nostoon, hakuun, tai uudelleen aikataulutukseen voi liittyä kuluja. Jos nämä kulut ovat korkeita, voivat ne yllättäen vaikuttaa paljonkin takaisin maksettavaan summaan. Katso siis tarkkaan, tuleeko lainaan muita kuluja koron lisäksi.
 4. Takaisinmaksun aikataulu. Onko se sopiva sinulle?
 5. Takaisinmaksun kokonaissumma. Uskotko, että voit maksaa lainan sovitussa aikataulussa ilman, että joudut tinkimään seuraavien kuukausien pakollisista menoista? Jos lainan takaisinmaksu takkuilee voi siitä tulla ongelmia. Ota siis sen verran lainaa, jonka voit maksaa takaisin.

Kun vertailet pikavippiä sivustollamme, löydät nopeasti kaiken tarvittavan tiedon mitä tarvitset lainantarjoajan valitsemiseksi.

Voinko minä hakea pikavippiä?

Pikavipin saaminen on helpompaa kuin perinteisen lainan. Perussääntö on, että jos olet 18-vuotias tai vanhempi ja sinulla on pankkitili Suomessa, voit hakea pikavippiä.

Lainanantajilla voi kuitenkin olla erilaiset kriteerit lainanottajille. Ennen kuin haet pikavippiä, sinun on tarkistettava nämä vaatimukset. Jos täytät kaikki vaatimukset, mahdollisuutesi saada pikavippi kasvaa.


Yhteiset vaatimukset pikavipin saamiseksi ovat: 

 1. Asut Suomessa.
 2. Olet vähintään 18-vuotias.
 3. Sinulla on suomalainen pankkitili.
 4. Sinulla on puhdas pankkihistoria.
 5. Olet Suomen kansalainen tai sinulla on pitkäaikainen asumuslupa Suomessa.

Muita yleisiä vaatimuksia ovat vakituiset tulot. Pienet tulot eivät estä pikavipin saamista, mutta voivat vaikuttaa lainattavaan maksimi summaan.

21-vuoden minimi ikä on myös yleistyvä vaatimus. Nuorten lainanhakijoiden kannattaa erityisesti tarkistaa tämä vaatimus.

Pikavipin pikahistoria Suomessa

1900-luvulla Suomessa oli yleisesti käytössä vekseliluottoja, jotka olivat lyhytaikaisia, yleensä 3 kuukauden pankin myöntämiä lainoja. Vekseliluotoilla oli korkeat korot ja muut maksut. Loppujen lopuksi muut lisämaksut tekivät vekseliluotto kalliiksi ja ne katosivat 2000 luvun alussa pois pankkien tarjonnasta.

2005 Suomeen saapui useita pikavippi yhtiöitä täyttämään tuota tyhjiötä. Lainaajat eivät kuitenkaan olleet pankkeja, ja suomen lainsäädäntö laahasi perässä, kun moni lainaaja kiskoi kohtuuttomia korkoja.

Kuitenkin 2013 lakeja kiristettiin lainanottajan eduksi, ja pikavippien kokonaiskulut tulivat roimasti alas. MYös erilaiset edulliset pikaluotot edullistuivat.

Vuonna 2020 lakeja päivitettiin uudestaan ja lainojen maksimikorkoja laskettiin 20 prosentista 10 prosenttiin. Tämä onkin tehnyt pikavipeistä houkuttelevan vaihtoehdon perinteisen pankkilainen sijaan jo pelkästä kulunäkökulmasta. Vuonna 2021 korkokatto kuitenkin poistettiin.

Pikavipin enimmäismäärä

Vaikka pikavipin enimmäismäärä riippuu sinusta ja palveluntarjoajasta, tyypillisesti pikavipit ovat pienempiä kuin perinteiset lainat.

Kerralla lainattava summa on yleensä 50 euroa tai 1000 euroa. Suomessa keskimääräinen pikavippi oli vuoden 2014 syksyllä noin 300 euroa ja takaisinmaksuaika vajaa 3 kuukautta.

Pikavippien maksimimäärä usein kasvaa, jos olet maksanut edellisen pikavipin tunnollisesti ajallaan. Myös tulosi vaikuttavat pikavipin enimmäismäärään.

Mitä minun pitää huomioida pikavippiä ottaessa?

Kun otat uuden taloudellisen velvollisuuden, sinun kannattaa varmistaa muutama asia. Ensinnäkin, voitko realisesti maksaa lainan takaisin? Onko pikavippi palveluntarjoaja luotettava? Ovatko korot kohtuullisia?

Mutta älä turhaa stressaannu. Olemme täällä auttamassa sinua ja autamme sinua löytämään sinulle sopivan lainan vaivatta. Finguru tarjoaakin kaikki tarvittavat tiedot pikavipeistä.

Kun otat lainaa, tarkista seuraavat asiat:

 1. Tarkistaa kuka tarjoa parhaan diilin. Vertailemalla löytyy parhaat diilit juuri sinulle.
 2. Voit lukea netistä palautetta lainan antajasta.
 3. Lue huolellisesti mitä tarvitset lainan hakemiseen
 4. Lue myös tarkasti lainan takaisinmaksun ehdot

Lainan takaisin maksu

Jokaisella lainanottajalla on vastuu maksaa se myös takaisin.

Hyvä uutinen on se, että suurin osa pikavippien lainanantajista tarjoaa sinulle mahdollisuuden suunnitella oma takaisinmaksuaikataulusi.

Tämä tarkoittaa, että voit suunnitella itsellesi sopivan takaisinmaksuaikataulun. Muista että pikavipin saa maksettua takaisin parhaiten, kun sen maksaa ajallaan. Ja tällöin ei lainan hintakaan lähde kasvamaan alkuperäisestä sovitusta hinnasta.

Yleisin ongelma pikavippien takaisinmaksussa syntyy, jos lainan takaisinmaksua joutuu uudelleen järjestelemään. Tästä saattaa tulla palvelumaksuja ja korot jatkavat kasvuaan, jotka voivat kasvattaa alkuperäistä lainan hintaa huomattavasti.

Pähkinänkuoressa

Pikavippi on lyhytaikainen ja vakuudeton pienlaina. Pikavippi on hieman erilainen, kuin perinteinen laina tai luottokortti.

Yleensä pikavipeissä on hieman korkeammat korot, mutta nopeasti takaisin maksettuna, eivät korot ehdi vaikuttaa niin paljoa.

Pikavippien hakemus prosessi on yksinkertainen. Yleensä rahat saa tilille heti tai muutaman tunnin päästä hakemuksesta. 

Tarkista nämä 5 asiaa ennen kuin otat lainan

Sinua saattaa houkuttaa se, miten helposti pikavippiä voi hakea. On kuitenkin suositeltavaa olla varma, että lainattava summa on omiin tuloihin nähden sopiva.

Jos olet lukenut jo tänne saakka ja tiedät että pikavippi on juuri sinulle sopiva vaihtoehto, käy läpi nämä viisi vinkkiä, jotka tekevät lainaamisesta helpompaa.

 1. Tarkista, että sinulla on realistisen takaisinmaksusuunnitelma.
 2. Vertailit lainantarjoajat ja löysit lainanantajan, joka tarjoaa parhaat korot ja muun palvelun
 3. Ymmärrät mahdolliset lisäkulut, joita lainasta voi syntyä (esim. lainan uudelleen järjestely)
 4. Sinulla on tarvittavat asiakirjat hakemukseen.
 5. Täytät lainantarjoajan vaatimukset (ikä, pankkitili jne.)

Pikavippi on lyhytaikainen ja vakuudeton pienlaina. Pikavippi on hieman erilainen, kuin perinteinen laina tai luottokortti.

Yleensä pikavipeissä on hieman korkeammat korot, mutta nopeasti takaisin maksettuna, eivät korot ehdi vaikuttaa niin paljoa.

Pikavippien hakemus prosessi on yksinkertainen. Yleensä rahat saa tilille heti tai muutaman tunnin päästä hakemuksesta. 

Usein kysytyt kysymykset

 • Mikä on pikavipin korko?

Yleensä vuosikorot olivat noin 20 – 30%. Mutta uusien lakimuutosten myötä ovat vuosikorot laskeneet. Korot joka tapauksessa vaihtelevat tarjoaja kohtaisesti. Parhaan koron löydätkin Fingurulla vertailemalla!

 • Kuinka nopeasti saan pikavipin tililleni?

Yleensä pikavippi siirretään heti tilillesi. Mutta aika vaihtelee lainaajien välillä. Pisimmillään lainan saanti voi kestää jopa 48 tuntia.

Ota huomioon, että lainat eivät siirry tilillesi yöllä kello 23-7 välillä.

 • Mistä pikavippi kannattaa ottaa?

Tähän ei ole yhtä vastausta. Kuitenkin yleensä oleellisinta on alhaisin koroko. sopiva takaisinmaksu aikataulu ja alhaiset tai olemattomat lisämaksut.

Paras tapa löytää pikavippi onkin vertailemalla eri tarjoajia Fingurulla.

 • Kuinka paljon pikalainaa voin saada?

Yleensä lainasummat vaihtelee 50-1000 euron välillä. Lainan määrä riippuu tuloistasi, palvelun tarjoajasta ja mahdollisesta edeltävistä asiakassuhteista.

 • Voinko hakea pikavippiä, jos olen pienituloinen työntekijä?

Kyllä, pikavippiä voi hakea, vaikka olisitkin pienituloinen työntekijä. Haettava summa voi olla hieman alhaisempi, mutta oleellisinta lainantarjoajille on että sinun luottotiedot ovat kunnossa ja olet maksukykyinen.

 • Onko pikavipin hakeminen turvallista?

Suurin osa pikavippiyrityksistä on rehellisiä. Eli pikavipin hakeminen on yleensä lähtökohtaisesti turvallista.

Helpoin tapa tunnista hyvä pikavipin tarjoaja on muiden käyttäjien antamat arviot, jotka löydät helposti sivustoltamme.

Voit myös tarkistaa, että lainanantajien verkkosivulta löytyy vähintään asiakaspalvelun puhelinnumero, sähköpostiosoite, yrityksen y-tunnus ja reksiteriseloste.

 • Olen 19-vuotias. Voinko hakea pikavippiä?

Hakijan pitää olla vähintään 18-vuotias, eli voit hakea pikavippiä. Jotkin tarjoajat kuitenkin vaativat 21-vuoden ikää.

 • Miksi ottaisin pikavipin perinteisen pankkilainan tai luottokortin sijaan?

Pikavipin suurin etu on se että, lainan saat muutamassa minuutissa. Pankkilainahakemus voi olla hankala ja pitkä. Jos sinulla on heti tarvetta rahalle, pikavippi voi olla parempi idea kuin pankkilaina.

Toinen etu pankkilainaan verrattuna on se, että pikavippiä varten ei tarvita vakuutta. Riittää kunhan sinulla on tuloja.

 • Voinko käyttää pikavippiä asunnon ostamisessa?

Pikavipit ovat yleensä pientä ja lyhytkestoista luottoa. Jos sinulla on aikeissa ostaa asunto, kannattaa lainaa hakea pankista.

 • Mikä on takuu?

Takuu tarkoittaa, että lainanottajan on laitettava jotain omaisuudestaan takuuksi lainasta. Esimerkiksi asuntolainan ottajan pitää laittaa asuntonsa lainansa takuuksi. Jos lainajaa ei pysty maksamaan lainaa, pankki ottaa asunnon itselleen ja saa näin rahansa takaisin.

Kuinka pikavippi eroaa pikalainasta tai perinteisestä lainasta

Pikavipillä tarkoitetaan yleensä pientä ja lyhytaikaista luottoa, kun taas pikalainalla tarkoitetaan yleisesti kaikkia nopeasti ja sähköisesti tarjottavia lainoja. Yksi pikavipin erityispiirteistä on, että sen prosessi on erittäin nopea.

Perinteisen hakemuksen tekeminen pankissa voi viedä päiviä. Pikavippiä voit hakea muutamassa minuutissa.