Kun tarvitset rahaa, mutta sinulla ei ole omaisuutta mitä laittaa lainan pantiksi, voi rahan lainaaminen olla hankalaa.

Onneksi asian laita ei ole enää näin!

Me olemme keränneet tälle sivustolle parhaita lainantarjoajia, joilta löydät vakuudettomat lainat. Näin löydät helposti vakuudettoman lainan järkevillä koroilla.

Vertaile siis eri lainantarjoajat ja löydä tarvitsemasi laina jo tänään.

1

rahoitu logo

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.9 – 18.1 %
Korko

1000 – 60000 €
Lainamäärä

9.8
Loistava

2

lainakeraaja logo

12 – 240 kuukautta
Laina-aika

4.19 – 30.2 %
Korko

100 – 60000 €
Lainamäärä

9.7
Loistava

Hae nyt!

3

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.5 – 20 %
Korko

2500 – 60000 €
Lainamäärä

9.5
Loistava

Hae nyt!

4

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.9 – 18.1 %
Korko

1000 – 60000 €
Lainamäärä

9.2
Loistava

Hae nyt!

5

12 – 240 kuukautta
Laina-aika

4.19 – 30.2 %
Korko

100 – 60000 €
Lainamäärä

9.0
Loistava

Hae nyt!

6

my-lender logo

12 – 144 kuukautta
Laina-aika

4.19 – 30.5 %
Korko

2000 – 30000 €
Lainamäärä

8.8
Erittäin hyvä

Hae nyt!

2

omalaina logo

12 – 240 kuukautta
Laina-aika

4.19 – 30.5 %
Korko

100 – 60000 €
Lainamäärä

8.8
Erittäin hyvä

8

taskulaina logo

2 – 4 kuukautta
Laina-aika

25.7 – 25.7 %
Korko

300 – 600 €
Lainamäärä

8.7
Erittäin hyvä

Hae nyt!

3

saldo logo

12 – 88 kuukautta
Laina-aika

10.6 – 28.3 %
Korko

300 – 10000 €
Lainamäärä

8.6
Erittäin hyvä

10

rahalaitos logo

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.5 – 30.5 %
Korko

500 – 70000 €
Lainamäärä

8.5
Erittäin hyvä

Hae nyt!

11

freedom_fi logo

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.99 – 38 %
Korko

1000 – 60000 €
Lainamäärä

8.2
Erittäin hyvä

Hae nyt!

4

12 – 44 kuukautta
Laina-aika

26.4 – 26.4 %
Korko

100 – 5000 €
Lainamäärä

8.0
Hyvä

5

zmarta logo

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.99 – 38 %
Korko

1000 – 60000 €
Lainamäärä

7.9
Hyvä

6

ferratum logo

12 – 120 kuukautta
Laina-aika

9.95 – 16.20 %
Korko

3000 – 30000 €
Lainamäärä

7.7
Hyvä

14

arkadia-rahoitus logo

12 – 180 kuukautta
Laina-aika

4.90 – 38 %
Korko

2000 – 70000 €
Lainamäärä

7.8
Hyvä

Hae nyt!

7

lainasto logo

4 kuukautta
Laina-aika

19.9 – 27.92 %
Korko

100 – 600 €
Lainamäärä

7.6
Hyvä

8

24 – 72 kuukautta
Laina-aika

4.19 – 38 %
Korko

4000 – 20000 €
Lainamäärä

7.5
Hyvä

Vakuudettomat lainat mahdollistavat lainarahan kaikille

Lainojen korot ovat olleet 2000-luvun toisella vuosikymmenellä poikkeuksellisen alhaalla. Kuitenkin moni lainaa tarvitseva ei ole päässyt käsiksi lainarahaan pankkien hallitessa lainamarkkinoita. Pankit usein vaativat vakuuksia tai takaajia lainoilleen, joka on tehnyt lainan ottamisesta hankalaa monelle maksukykyisellekin kuluttajalle. Vakuudettomat lainat ovatkin ratkaisu monelle lainaa tarvitsevalle!

Kuitenkin markkinoille ilmaantuneet uudet luotonantajat tarjoavat usein pienempiä lainoja ilman vakuuksia. Palvelut toimivat täysin netissä, lainan hakeminen on helppoa ja rahat siirtyvät tilille nopeasti.

Lainamarkkinoille onkin ilmaantunut paljon uusia luotontarjoajia täyttämään pankkien jättämää rakoa. Ja eri lainantarjoajien lainojen korot ja summat voivat vaihdella suurestikin. Onkin erityisen tärkeää vertailla lainatarjouksia, jotta löydät alhaisimmat korot ja parhaat maksuaikataulut.

Vertailemalla lainoja Fingurulla avulla voit säästää satoja tai peräti tuhansia euroja ottaessasi vakuudetonta lainaa!

Finguru on koonnut tälle sivustolle erilaisia netistä haettavia pienlainoja. Näitä lainoja voit hakea ilman vakuuksia tai takaajaa ja artikkelissa käsittelemme lainan ottamisen eri aspekteja, kuten:

 • Mitä eroa vakuudettomilla lainoilla on vakuudellisiin
 • Mitä eroja vakuudettomissa pienlainoissa on
 • Kuka voi hakea pienlainaa
 • Ja miten lainat voi vertailuttaa helposti

Tämän lisäksi jaamme käytännön vinkkejä lainanvalintaan, vertailuun ja hakemiseen. Vertaile siis itsellesi sopivat vakuudettomat lainat ja löydä parhaat korot Fingurulla.

Vakuudettomat ja vakuudelliset lainat

Monet perinteiset lainat vaativat vakuuksia. Tämä tarkoittaa, että lainanottaja laittaa omaisuutta lainahakemuksensa tueksi. Asuntolainaa haettaessa lainan vakuutena toimii yleensä ostettava asunto. Jos lainaa ei pysty maksamaan takaisin, saa lainanantaja kyseisen asunnon sen sijaan.

Tämän käytännön hyvänä puolena on, että lainanantajalla on näin alhainen riski rahojensa menettämisen suhteen. Näin lainantarjoaja voi myöntää lainaa alhaisemmalla korolla.

Kuitenkin tässä käytännössä on myös kääntöpuoli. Erityisesti jos haluaa lainaa, jota ei ole tarkoitettu sijoituskohteen ostamiseen. Ottaessasi pienlainaa, ei lainalla välttämättä ole selkeää tai vakuudeksi laitettavaa käyttötarkoitusta. Tämä taas vaikeuttaa vakuudellisen lainan saantia.

Erityisesti tämä on ongelma, jos sinulla on tuloja, mutta ei omaisuutta mitä laittaa vakuudeksi.

 Vakuudettomat lainat taas nimensä mukaisesti eivät tarvitse mitään muuta kuin todisteen maksukyvykkyydestä. Yleensä tämä tarkoittaa, että lainantarjoaja haluaa vain varmistaa, että lainanottajalla on tuloja mistä maksaa laina takaisin.

Vakuudettomat lainat ovatkin mahdollistaneet kaikille säännöllisten tulojen parissa oleville mahdollisuuden saada lainaa silloin kun rahalle on tarvetta.

Ainoa kääntöpuoli vakuudettomissa lainoissa on, että samalla kun lainatarjoajan riski kasvaa, niin kasvaa myös lainan korko.

Vakuudettoman lainan edut ovatkin:

 • Niitä voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen jolla on säännöllisiä tuloja
 • Tulot voivat olla myös tukia tai eläkettä
 • Sinulla ei täydy olla entuudestaan omaisuutta mitä laittaa vakuudeksi
 • Vakuudetonta lainaa saa yleensä haettua nopeasti netistä
 • Koska hakemiseen ei liity vakuuksiin liittyvää paperityötä, on vakuudettoman lainan hakeminen helppoa ja vaivatonta

Finguru auttaa sinua löytämään parhaat vakuudettomat lainat ja vertaamaan niiden tarjoajat. Näin voit varmistaa, että saat vakuudetonta lainaa parhaalla korolla.

Mistä hakea vakuudetonta lainaa?

Pitkään markkinoilta ei löytynyt vakuudettomia lainoja. Pankit myönsivät yhä useammin suuria vakuudellisia lainoja ja markkinoille jäi rako. Pienlainoja ei ollut tarjolla.

2000-luvulla markkinoille kuitenkin ilmestyi useita lainantarjoajia, jotka toimivat helposti netin välityksellä. Nämä lainantarjoajat alkoivatkin tarjoamaan pienlainoja, niitä kaipaaville. Summien pysyessä pieninä, ei vakuuksillekaan ollut suurta tarvetta.

Nykyään netistä voikin hakea helposti vakuudetonta pienlainaa. Lainan hakemiseen riittääkin sen sijaan, että lainanottajalla on vakaita tuloja.

Kuitenkin samalla kun vakuudettomien lainojen kysyntä on kasvanut, on markkinoille myös ilmaantunut useita uusia lainantarjoajia. Näiden joukosta voikin olla vaikeaa löytää paras laina ja alhaisimmat korot.

Finguru kerääkin kaikki lainantarjoajat yhteen paikkaan, ja helpottaa lainan vertailua. Näin sinun on helppo löytää vakuudettoman lainan tarjoaja ja hakea lainaa!

Mitä eroja on vakuudettomissa lainoissa?

Vakuudettomia lainoja on nykyään tarjolla useita. Erityisesti pienlainoja tai pikalainoja on nykyään markkinoilla useita ja tarjoajia on kymmeniä. Kun haet vakuudetonta lainaa kannattaakin miettiä minkälainen laina on juuri sinulle sopiva.

Suurimmat erot eri pienlainojen välillä on lainattava summa ja takaisinmaksuajat. Tämän lisäksi lainat voivat olla kertaluontoisia tai luottoja.

Kertaluontoiset lainat voit hakea netistä vaivatta ja ilman vakuuksia. Nämä lainat ovat usein pieniä, sadoista muutamiin tuhansiin euroihin. Lainaa hakiessa sovitaan lainan takaisinmaksusuunnitelma ja tämän jälkeen lainaa maksetaan takaisin kuukausierissä.

Kulutusluotot ja joustoluotot taas ovat pidempiaikaisia sopimuksia yhden lainantarjoajan kanssa. Osapuolet sopivat lainan maksimisumman ja sen ehdot. Tämän jälkeen voit nostaa lainaa pienissä erissä silloin kun sille on tarvetta. Tällaiset luotot muistuttavatkin pitkälti luottokorttia, mutta laina siirretään suoraan olemassa olevalle tilillesi. Tämän etu on se, että sinun ei täydy hakea luottokorttia joiden ehdot voivat usein olla tiukat.

Vaikka vakuudettomat lainat ovat usein pieniä, voi niitä nykyään hakea aina 60 000 euroon saakka. Ja vaikka lainojen takaisinmaksu aika on yleensä muutamia kuukausia, voi lainaa nykyään ottaa useammaksi vuodeksi.

Nykyään onkin tarjolla vakuudettomia lainoja kaikenlaisiin tarpeisiin. Finguru auttaa sinua vertailemaan nämä lainat niin, että voit löytää helposti parhaan lainantarjoajan ja alhaisimmat korot.

Miten vakuudetonta lainaa voi käyttää?

Vakuudettomat lainat ovat yleensä tarkoitettu kuluttamiseen. Tämä tarkoittaa, että niiden käyttöä ei ole rajattu. Sinun ei täydy selitellä mihin rahat käytetään. Kunhan takaisinmaksu sujuu ajallaan niin ei lainanantajat kysele mihin vakuudettomia lainoja käytetään.

Kuitenkin koska vakuudettomat lainat ovat yleensä pieniä lainoja, on niiden käyttöön muutamia yleisiä kohteita.

Remonttitarpeet voivat yllättää kenet tahansa. Olipa kyseessä makuuhuoneen maalaus, rikkinäinen ikkuna tai vähän isompikin remontti. Netistä haettavat vakuudettomat lainat ovat erinomainen tapa kattaa näitä kuluja.

Rikkinäisen elektroniikan korvaaminen on yleensä akuutti tarve, joka ei kysy aikaa eikä paikkaa. Olipa edessä rikkinäinen tietokone tai savuava pyykkikone, on ne yleensä korvattava välittömästi.

Matkat. Reissukuume voi iskeä yllättäen tai sopiva tarjous osua kohdalle, johon on tartuttava. Pienlainoilla voi helposti auttaa kattamaan juoksevia kuluja, jotka helpottavat elämästä nauttimista.

Juhlat, olipa edessä isot hääjuhlat tai pienemmät kissanristiäiset. Voi suurempi tai pienempi vakuudeton laina auttaa sinua nauttimaan elämän onnellisista hetkistä.

Muut yllättävät menot. Omaa rahantarvetta voi välillä olla mahdotonta ennakoida, auto voi rikkoutua tai ehkä hammassärky yllättää. Jos säästöt eivät riitä yllättävien kulujen kattamiseen, voi pikalaina auttaa sinut yli hankalasta tilanteesta.

Vakuudettomia lainoja kuitenkin voi käyttää aivan mihin tahansa niitä lainanottaja haluaa käyttää. Ihmisten tarpeet ovat erilaisia, ja juuri tämän takia netistä haettavat pienlainat ovat suosiossa. Kun haet netistä lainaa, saat rahaa juuri silloin kun sitä tarvitset.

Miten otan lainaa?

Lähes kaikki netistä haettavat lainat ovat vakuudettomia. Ja niiden ottaminen on todella helppoa ja nopeaa.

Hakemuksen tekemiseen tarvitset vain muutamia dokumentteja:

 • Todisteen henkilöllisyydestä
 • Pankkitilisi IBAN-numeron, jolle rahat siirretään
 • Todisteen tuloistasi

Tämän jälkeen lainantarjoaja tarkistaa nopeasti luottotietosi ja, että pankkitili ja henkilöllisyys ovat saman henkilön. Jos kaikki on kunnossa, saat lainapäätöksen usein minuuteissa ja rahat siirtyvät tilillesi.

Lainanhakemista varten sinun täytyy vain seurata seuraavat askeleet:

 1. Päätä kuinka paljon lainaa tarvitset
 2. Vertailuta lainat Fingurulla, ja löydä paras lainatarjous helposti
 3. Tarkista lainan ehdot vielä kertaalleen
 4. Varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat dokumentit lähelläsi
 5. Hae lainaa lainantarjoajan sivulta

Kun saat myönteisen lainapäätöksen tulevat rahat tilillesi nopeasti.

Lainapäätöksen ja rahojen siirtämiseen kuluva aika vaihtelee hieman riippuen lainantarjoajasta. Yleensä lainaa kuitenkin saa minuuteissa tai tunneissa. On kuitenkin hyvä muistaa, että lainaa ei siirretä tilillesi kello 23-7 välillä.

Lainaa haetaan yleisimmin lainantarjoajan nettisivustolta. Kuitenkin monelta lainantarjoajalta löytyy nykyään myös mobiilisovelluksia joiden kautta hakea lainaa. Tämä tekeekin lainan ottamisesta erityisen nopeaa ja helppoa jos aiot hakea samalta tarjoajalta lainaa useammin.

Kauanko lainan saamiseen kestää?

Vakuudettomien netistä haettavien lainojen hakeminen on yleisesti nopeaa ja helppoa. Niitä monesti kutsutaankin pikalainoiksi tai pikavipeiksi. Toisaalta koska ne saa tilille nopeasti ja toisaalta koska ne ovat yleensä lyhytkestoisia lainoja.

Pikalainat kuitenkin saapuvat tilillesi yleensä minuuteissa tai tunneissa. Kuitenkin joskus lainan myöntämisessä voi kestää pidempäänkin. Lainaa ei lähes koskaan joudu kuitenkaan odottamaan yli 72 tuntia.

Lainanmyöntämispäätöstä voi hidastaa jos hakemuksesi on vajavainen. On myös mahdollista, että prosessi hidastuu, jos haet lainaa lainantarjoajan työtuntien ulkopuolella. Kuitenkin lähtökohtaisesti lainat saa tilille heti.

Ota huomioon, että lainarahoja ei koskaan siirretä tilillesi kello 23-7 välisenä aikana.

Miksi vertailla lainoja Fingurulla?

Lainan vertailu kannattaa aina koska sillä säästää rahaa.

Aivan kuten ennen lomamatkaa vertailet lentoja tai ennen kun ostat tietokoneen vertailet mistä sen saa ostettua halvimmalla. Ja yhä harvempi menee ravintolaankin ilman, että tarkistaa sen arvioit. Samat syyt vertailuun myös pätee lainaa ottaessa.

 1. Eri lainantarjoajien vertailu voi säästää sinulta satoja tai tuhansia euroja. Lainantarjoajat myyvät samaa tuotetta, eli rahaa, tyystin eri hinnoilla (eli koroilla). Luonnollisesti siis kannattaa etsiä paras hinta Fingurulla vertailemalla.
 2. Kun vertaat lainantarjoajia löydät myös parasta palvelua. Vain parhaat lainantarjoajat saavat hyviä arvioita, joten kun vertaat lainoja et säästä vain rahaa, mutta saat myös parhaan kokonaisdiilin.

Finguru on kerännyt kaiken tarvittavan tiedon yhdelle sivustolle. Sen sijaan, että joutuisit etsimään eri lainantarjoajia ovat ne kaikki jo koottu helposti klikkauksen päähän. Ja sen sijaan, että joutuisit laskeskelemaan eri lainojen hintoja, voit vertailuttaa lainat helposti.

Vertaile siis lainat Fingurulla niin säästät rahaa ja löydät helposti juuri itsellesi sopivan lainan.

Kuka voi hakea vakuudetonta lainaa?

Siinä missä vakuudellisia lainoja varten sinun täytyy omistaa jotain, ei vakuudettomilla lainoilla ole samaa ongelmaa. Sen sijaa puhtaat luottotiedot ja vakaat tulot riittävät vakuudettoman lainan hakemiseen.

Tämä mahdollistaakin sen, että yhä useampi pystyy nauttimaan lainarahan hyödyistä. Netistä lainaa haettaessa sinun ei tarvitse todistella mitään, sen sijaan riittää, että voit maksaa lainan takaisin.

Kuitenkin vaikka vakuudetonta lainaa voi hakea netistä helposti täytyy hakijan täyttää muutama kriteeri:

 • Täysi-ikäisyys. Lainahakijan on oltava vähintään 18-vuotias. Jotkin lainantarjoajat voivat myös vaatia korkeampaa ikää, ja tämä kannattaa tarkistaa ennen hakemuksen jättämistä.
 • Suomalainen pankkitili. Lainaa ei siirretä ulkomaiselle tilille, eikä sitä myöskään voi lain mukaan siirtää tuttavien tileille. Sen sijaan laina on aina haettava tilille, joka on lainanhakijan nimissä.
 • Luottotiedot kunnossa. Osa lainantarjoajista myöntää lainaa, vaikka hakijalta löytyisikin maksuhäiriömerkintä, kuitenkin mitään tätä vakavampaa ei rekisteristä saa löytyä.
 • Vakaat tulot. Säännölliset tulot ovat takuu, että lainan voi maksaa takaisin. Tulojen ei täydy olla suuret. Lainaa hakiessa yleensä täytyykin näyttää todiste tuloista, olipa se palkka, tuki tai eläke.

Lainan enimmäismäärä

Vakuudettomien lainojen enimmäismäärät vaihtelevat huomattavasti.

Yleisimpiä ovat pienet pikalainat jotka pyörivät sadan ja parin tuhannen euron välillä. Tähän kuitenkin vaikuttaa muutamat tekijät.

Suurimmat vaikuttajan lainan enimmäismäärään ovat:

 • Eri lainantarjoajat lainaavat erikokoisia summia.
 • Mitä suuremmat tulot, sitä suurempaa lainaa voit yleensä myös hakea.
 • Pitkäaikainen asiakkuus. Jos olet saman tarjoajan asiakkaana pidempää ja maksut sujuvat moitteettomasti nostavat lainantarjoajat usein myös lainakattoaan.

Yleisesti ottaen voidaan kuitenkin sanoa, että markkinoilta ei löydy ainakaan usein yli 60 000 euron vakuudettomia lainoja.

Mitä minun pitää huomioida

Ennen kaikkea lainaa ottaessa kannatta huomioida jo edellä mainittujen asioiden lisäksi muutama seikka.

 1. Lainaan liittyvät muut maksut. Jos lainan nostamiseen tai kuukausierän jäädyttämiseen liittyy maksuja, kannattaa näistä olla varmuuden vuoksi selvillä jo etukäteen.
 2. Tämä kannattaa tehdä aina realistisesti omaa taloustilannetta peilaillen. Jos lainan takaisinmaksu venyy sovitusta voi lainaan tulla mukaan lisäkuluja.
 3. Eri lainanantajien saamat arviot muilta lainaajilta auttavat myös valitsemaan lainantarjoajan jonka palvelu on kohdillaan

Kuitenkin ennen kaikkea yksittäinen tärkein asia minkä voit tehdä on vertailuttaa laina huolella! Tämä on helpoin tapa säästää selkeää rahaa.

Lainan takaisinmaksu

Lainan takaisinmaksu on tärkeä osa lainanottamista. Hyvin tehty takaisinmaksusuunnitelma säästää monelta murheelta.

Lähtökohtaisesti lainaa lyhennetään tasasumma kuukausittain.

Yleensä lainanottaja saa itse suunnitella lainan takaisinmaksuaikataulun lainaa hakiessaan. Tällöin kannattaakin ottaa huomioon ennen kaikkea tulosi, joista on miinustettu pakolliset kuukausittaiset menot. Tällä tavalla voit laskea helposti kuinka paljon lainaa voit maksaa takaisin kuukausittain.

Laina kuitenkin kannattaa maksaa ripeästi takaisin, sillä mitä pidempään lainan maksussa kuluu, sitä enemmän korkoa maksat. Näin lainan kokonaishinta riippuu myös takaisinmaksun ajasta.

Esimerkiksi 10 000 euron laina 5 prosentin korolla ja 5 vuoden takaisinmaksuaikataululla tarkoittaisi 189 euron kuukausimaksua ja 11323 euron kokonaissummaa. Sama laina 10 vuoden takaisinmaksulla tarkoittaisi 12 728 euron takaisinmaksua. Tällöin maksuaika vaikuttaisi noin 1400 euron verran lainan kokonaishintaan.

Onkin hyvä muistaa, että pidennetty takaisinmaksuajan olisi hyvä tarkoittaa myös alhaisempaa korkoa.

Pähkinänkuoressa

Vakuudettomia lainoja tarjoaa useat eri luotontarjoajat. Lainoja voi hakea helposti ja vaivatta netistä, sillä vakuuteen liittyvää paperityötä ei ole.

Yleensä ottaen vakuudettomat lainat ovat pieniä, mutta nykyään niitä saa nostettua aina kymmeniin tuhansiin euroihin sakka.

Vakuudettomia lainoja voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen jolla on tuloja. Tulot vaikuttavat usein maksimilainan määrään, mutta pienet tulot eivät ole este vakuudettoman lainan saamiselle.

Vakuudettomia lainoja on helpompi ja nopeampi hakea kuin perinteisiä lainoja.

Markkinoilta löytyy erilaisia lainoja, suurimmat erot ovat luottojen ja lainojen välillä. Toinen on jatkuva suhde missä lainaa voi ottaa samoilla ehdoilla jatkuvasti ja jälkimmäinen on kertaluontoisempi sopimus.

Lainojen koroissa ja maksuissa on suuria eroja, joten ennen kun otat lainaa kannattaa eri lainat aina vertailuttaa Fingurulla ja voit säästää satoja tai peräti tuhansia euroja!